Vem hade kunnat tro?


bild-1

Jag tycker inte om dig. Även om jag inte känner dig eller vet någonting egentligen om dig, jag vet bara att vi går i samma klass. Men jag har bestämt mig. Att jag inte tycker om dig. Du är inte som mig jag vet bara vilka du umgås med och då dömer jag dig efter det. Jag vet att du och dina töntkompisar leker häst och jage. Jag ser att du tycker att jag och mina kompisar är små fjortisar som bara leker coola. Men det bryr jag mig inte om för jag är normal och cool och du måste börja växa upp. När man går i fyran ska man inte leka häst!
Efter några år förstod jag vem du var. Du var min vän, kanske hade vi kunnat bli vänner innan om vi inte hade kollat snett på varandra och dömt varann innan vi ens hade pratat.
En helg i maj blev vi bästa vänner kanske var det ödet.
Jag kom ihåg exakt hur den helgen var, jag skulle hälsa på en vän som hade sommarstuga nära min stuga där jag var om somrarna. Jag fick reda på att du skulle vara där men jag tänkte inte så mycket på det och åkte dit för att vara med min vän.
Den kvällen kommer jag minnas i resten av mitt liv, jag hade fått en ny bästa vän. En vän som jag tidigare hade dömt. Helt fel.
Vi skrattade så att vi grät och alla tre förstod att vi hade fått en helt ny syn på varandra.
Jag hade aldrig trott att vi skulle bli bästa vänner efter den här helgen innan jag åkte dit, inte ens några minuter innan. Nu har du och jag varit bästa vänner i 5 år och vi har gått igenom både skratt och gråt tillsammans. Du är den enda i mitt liv jag har så mycket minnen med och det är jag glad för.
Och vem hade vetat att du och jag skulle bli bästa vänner för några år sedan? Inte jag i alla fall.
Jag älskar dig.