Vart ska jag placera dem?


Tönt? Populär? Nörd? Vart ska jag placera dem?

Att börja gymnasiet var en väldigt nervös upplevelse men även en nystart. Det som jag var mycket nervös över var hur de i min nya klass skulle uppfatta mig. Hur dom skulle se på mig som människa. Skulle dom prata med mig och vilja bli min vän, eller skulle dom undvika mig? Mycket tankar snurrade i mitt huvud dagen innan skolstarten. Jag är en tjej med ganska bra självförtroende och jag har lätt att prata med andra. Jag har aldrig haft problem med att skaffa mig kompisar på nya skolor, utan jag har alltid haft mina vänner och umgåtts med folk som jag bryr mig och tycker om. Jag tänkte börja på Hulebäck med en bra attityd, vara en glad och snäll tjej. Helt enkelt bara vara mig själv till 100%. Men.. det är en sak som jag är väldigt bra på när jag träffar nya människor, att döma dom. När jag tittar på folk i stan, skolan och så vidare så placerar jag dom direkt i olika kategorier. Detta hände när jag började gymnasiet. Jag dömde mina klasskamrater utifrån kläder, hår, smink och lite av allt möjligt. Jag dömde bort dom som inte riktigt var som mig. Vilket var ett stort misstag av mig, och jag gör oftast detta misstaget. När jag lärde känna några av dessa personer visade sig det att de var så ärliga, så mycket av dem själva som möjligt. Jag lärde mig att dessa människor som jag faktiskt hade dömt till någonting mindre bra faktiskt var en bra person med en fin personlighet.

När jag lärt känna en tjej i klassen som jag faktiskt kom bra överens med, frågade jag henne vad hon tyckte om mig i början. Jag citerar henne: ”Jag tyckte att du såg bitchig ut, och jag trodde inte att du var så snäll som du faktiskt är, trodde du var elak”. Detta fick mig att tänka om, när jag bytte klass till den jag går i nu, gick jag in med en helt annan inställning. Jag dömde inte någon om jag inte hade lärt känna personen.

Man lär sig mycket av sina misstag och felbedömningar av folk, och jag fick faktiskt reda på att folk dömer mig också och att det inte är bara jag som dömer dem.