Valborg


Det var på valborg det här året, jag och min kompis hamnade på en fest mitt i Göteborgs stad, lite tokigt. På festen var det bara massa esteter, vi passade inte riktigt in, de tog fram sina gitarrer och sjöng. Där satt vi, vi som inte ens kunde klappa i takt.
Mitt i allt sjungande och festande kommer det in 4 personer, en lång och smal tjej med kort rött hår, en kille i rutig skjorta samt ett par. Så fort dem kom innan för dörren rusar den långa korthåriga tjejen fram till oss och skriker något samtidigt som hon slår en kille på armen och slänger av sig sin jacka på golvet. Jag fick ett väldigt konstigt intryck av henne, jag dömde henne.
Hon var alldeless för, jag hittar inget bra ord för henne, hon var helt enkelt för mycket. Hon kom in och trodde hon var bäst och att alla avgudade henne.
Efter ett tag satt jag och hennes kompis i den rutiga skjortan satt och snacka om en konsert han skulle på och hur lika musiksmak vi hade. Helt plötsligt kommer hon och bara avbryter oss, även fast hon ser att vi är upptagna.

– Jakob… ingen bryr sig om vad du säger.

Jag tänkte att hon skämta först men det gjorde hon inte, hon var helt seriös.
Han svara inte henne utan bara kollade ner i soffan och blev obekväm.
Och då sa jag att, jo jag bryr mig faktiskt om vad han säger för annars hade jag inte suttit och snackat med honom.

– Nej det gör du inte, sluta ljug.

Kommer ihåg att jag blev så himla irriterad och bara vände ryggen åt henne.
Jag dömde henne så fort jag såg henne och hon gav mig ingen anledning till ändra min uppfattning om henne. Hon snarare stärkte den.