Våga vara annorlunda


Att-vaga-vara-annorlunda

Våga vara annorlunda

Jag har vi dem flesta tillfällen i mitt liv när jag ser en lite ”annorlunda” person dömt dem utan någon speciell anledning. När jag tänker på senast jag dömde någon så kan jag komma på att det var för 10 minuter sen när jag var påväg hem från en kompis, eller tidigare idag i skolan. Jag tror utan överdrift att jag dömer över 10 personer per dag utan att ha en enda aning om vilka dem är på insidan, dem kanske är väldens snällaste även ifall någon har piercingar i hela ansiktet, det är så sjukt att man skrattar bakom ryggen på folk som är lite annorlunda.

Ställ dig frågan, hur kul hade det varit att leva om alla hade varit exakt som du, samma kläder, samma personlighet, och samma utseende, det hade nog vart skittråkigt.
Det var förra veckan på höstlovet, jag jobbade som plåtslagare på vattenverket i Lackarebäck. Första dagen när jag kom in i våran byscha, stugan där man äter frukost och lunch, där så satt det två snickare från ett annat företag som delade stuga med oss, en av dem satt med glasögon tunt hår, massa ärr efter finnar och en liten spelkonsoll i handen som han satt och spelade på, jag tänkte ju direkt såklart, vilken tönt, en riktig spelnörd.

Det visade sig att den här killen var en av dem mest humoristiska och skönaste killarna jag någonsin träffat, han hade även i två år vart nere i Afghanistan och krigat, med andra ord så var han inte alls en tönt som jag hade väntat mig, snarare tvärtom.
Så tänk efter innan du dömer folk efter utseende eller klädstil, och börja uppskatta människor som inte är som alla andra, det är trots allt dem som gör