Spelar det roll om jag är ”blatte”?


image-1

Varför ska man alltid bli dömd för att man är invandrare? Varför dömds mest vi invandrare som har mörkt hår?

Det var i årskurs åtta jag blev dömd av min hemkunskaps lärare som hette Annika för att jag var invandrare ”blatte”. En månad innan så hade vi ett prov som jag hade pluggat till jätte mycket och var jätte nöjd med. Efter några veckor fick vi tillbaka proven, jag fick ett betyg som jag inte var jätte nöjd med medan alla andra tjejer fick bättre än mig och då blev jag jätte ledsen. För så mycket jag hade pluggat till detta prov så tyckte jag inte att jag bara var värd det betyget som jag fick. Men denna lärare har alltid hatat mig och hon fick mig att till och med börja hata henne. Så när vi satte oss ner och började prata om provet så sa Annika, Jag vet inte vad jag ska säga till dig men jag har hitta vissa stavfel i provet!!
Och då fråga jag henne om hon hade problem med det, för att hon hade sagt att det inte gjorde något om man skulle göra några stavfel, men hon ska såklart dömda mig för det och sa hon rakt ut i ansiktet på mig, jag tror att det kan bero på att du är invandrare alltså ”blatte”!!
Jag blev helt chockad och sa, bara så du vet så är jag född här och jag vet att du inte tycker om mig lika mycket som de andra tjejerna, och nu sitter du här och dömer mig på grund utav att du har hittat 3 stavfel i hela provet. Jag blev så sur och gick ut från klassrummet. Jag vidare befordrade detta till en annan lärare som skulle prata med Annika. Jag berättade också för denna lärare att jag till och med kände mig orättvist behandlad jämfört med de andra som gick i min hemkunskaps grupp.
Det gick flera månader men Annika brydde sig inte och betedde sig som vanligt med mig, hon dömde mig nästan för allt. Hon brukade fråga oss tjejer om vad vi till exempel skulle göra på jullovet. Hon var mycket intresserad om vad de andra tjejerna sa men när det kom till mig så sa var hennes svar alltid ett ”jaha”. Hon var aldrig intresserad om vad jag sa. Vad jag än gjorde så tycket hon att det var fel. Mina kompisar reagerade också på detta och fattade inte varför Annika behandlade mig och dömde mig. Jag jobbade exakt som mina andra kompisar i köket och på proven så jämförde alltid jag och mina kompisar våra svar, oftast så skrev vi nästan samma men jag fick ändå fel. Jag var tvungen att stå ut med denna jävla läraren tills jag gick ut nian.
Ett år senare när jag gick och hälsade på i min gamla skola så träffade jag henne. Då tänkte jag åhhh inte Annika!!! Hon kom fram till mig och sa bitchigt, men vad gör du här?? Jag började skratta och sa JAG ÄR HÄR FÖR ATT HÄLSA PÅ MINA GAMLA FAVORIT LÄRARE, kan ni tänka er hon sa inte ens hej, hur är det med dig?, hur går det på gymnasiet?, vilket gymnasium går du på? När jag svarade henne så tycket så sa hon bara jaha men hej då!! Hon sa inte ens det var roligt och se dig, men det hade jag inte för väntat mig av henne. Sen när hon gick i väg så tänkte jag omg vad vill denna kärring mig. Sen så fick jag reda på att hon var rasist som jag från början märkte.
Jag tycker inte att det ska vara så att man ska bli behandlad på ett annat sätt på grund utav att man är invandrare ”blatte”. Jag hoppas verkligen att detta kommer att minskas. För det påverkar oss ”blattar” väldigt mycket i skolan, speciellt när det handlar om våra betyg. Vilket jag tycker är synd, för enligt mig ska det inte spela någon roll varifrån man kommer. Alla ska har rätt till lika utbildning och möjligheter.