Vad förväntade du dig?


dgsh

Jag är intresserad av film, serier, spel och överhuvudtaget fiktiva världar. Allt inom science-fiction och framförallt fantasy. Detta i kombination med att jag har tecknat hela mitt liv – min stora dröm är att designa för de kända film-, television- och spelföretagen i världen. Jag är aktiv på Internet där jag visar upp det jag tecknat digitalt och traditionellt på diverse sidor. Det jag menar med detta är medeltidsinspirerade stridsscener, farkoster eller påhittade varelser, bl.a.

Jag ger aldrig ut vem jag är, utan döljer min riktiga identitet under ett annat namn som gör konstnären mer medryckande än mitt normala jag. Responsen på de verk jag lägger upp kan låta såhär: ”Mannen, det är grymt!”, eller uttryckt på engelska på olika sätt: ”Dude, I love it” eller ”That looks great, man!”.

Låt oss inte koncentrera oss på komplimangerna. Saken är den att jag aldrig har gett ut vilket kön jag tillhör. Det nästan är underhållande att bli kallad ”mannen”, eftersom jag enligt betraktaren utför något maskulint och bara antas vara man. Om en åskådare av en av mina bilder från Internet skulle passera mig på gatan, är det liten chans att personen skulle gissa på att den ordinära blonda tjejen som gick förbi hade tecknat den. Min pappa har skämtsamt frågat: ”Varför leker du inte med barbiedockor istället för att intressera dig för destruktiva världar där män ständigt slåss och dödar?” och jag svarade: ”För det första: jag arton, och för det andra: varför leker du själv inte med barbiedockor?”.