utseendet


hejhp

Det finns flera olika meningar när folk säger ” Oj, vad smal du är”. För vissa är det en dröm att vara smal, för vissa är det äckligt.

När jag gick i 4;an så fick jag höra den meningen för första gången. Det var en tjej som gick i min klass och hon var två år äldre då vi gick i en 4-6:a. Jag log då mot henne och sa ja. Men tänkte inte mer på det, men det var inte förrän senare som jag började reagera på andras blickar och andras reaktioner som riktades i mot mig. Som tio-åring så bör man inte bry sig så mycket om andras åsikter, men jag märkte att någon var fel och gick till mina vänner och frågade. De sa att de inte hört något vilket jag nu inser var falskt då de snackade om mig bakom ryggen. I 5:an flyttade jag till min pappa och jag började berätta allt som hänt och att jag tyckte det kändes konstigt att jag var så smal.
Vi gick till doktorerna och innan de ens tagit prover på mig så sa de att det var något fel på mig, jag har för mig att de tog ca 20 blodprov på 2 år. Och då besökte vi bara sjukhuset ca 3 gånger. När resultatet kom så visade det sig att jag var helt frisk, men den doktor jag hade vill fortsätta kolla mig för han var helt säker på att jag var sjuk. Såhär smal och liten kunde man inte vara. Så sa han.

Alla föds olika, och det är fel att döma någon på grund utav utsidan. Men det som sårar mest är att folk inte kan släppa allt gammalt prat utan fortfarande kollar snett, men idag så följer jag kurvan precis som jag ska. Så till er som känner er rädda eller annorlunda. Var inte det, ni är perfekta precis som ni är.