Utan kött dör du. That’s it. Eller?


1917121

En stark egenskap människan har är att döma, att ha fördomar om allt och alla. Att döma en annan människa utifrån nation, utseende, kultur och också utifrån hur man klär sig, vad man säger, hur man tänker, hur man uttrycker sig och hur saker och ting ser ut.
Har vi tänkt på hur mycket vi dömer människor hela tiden, varje dag, varje minut. Det händer hela tiden, från den minsta lilla sak till en individ på stan. Alla dömer vi och alla har vi någon gång blivit dömda. Människan hatar att bli dömd men ändå så fortsätter vi utan att tänka på det att döma. Så orättvist.

När jag för ca sju år sedan bestämde mig för att bli vegetarian på riktigt var det många som började kritisera och ställa frågor om varför jag just valde den livstil jag gjorde, både av släkt, vänner och okända nyfikna människor. ”Nej men gud, du fattar inte vad du missar”, ”Varför?” ”Det är ju bara onödigt, djur skall ju bli uppätna” ”Du kommer dö utav proteinbrist”, ”Tycker du synd om djuren då eller?” Varför i hela världen skulle jag inte få vara vegetarian utan att bli dömd? Jag kommer inte missa någonting, jag gillar inte kött och har ändå aldrig gillat kött så nej tyvärr, jag kommer inte att missa någonting speciellt. Varför skulle det var onödigt, det är bra för miljön, det är bra för mig och om djur nu finns för att bli uppätna så gud vad bra att du finns som kan äta upp dom, perfekt mer kött åt dig! Och NEJ jag kommer inte dö utav proteinbrist för att jag vet hur mycket protein min kropp behöver per dag och äter det genom annan föda. Klar?