Stora ambitioner, eller inte?


live

Något jag alltid gjort utan att riktigt mena det eller egentligen tänka mig för är att döma folk som inte har lika stora ambitioner som jag har. Och med stora ambitioner menar jag absolut inte att att man ska bli välkänd eller leva något slags lyxliv. Med stora ambitioner menar jag att jag verkligen vill göra något med mitt liv, jag vill se hela jorden, resa till alla länder som finns, bo på spännande ställen, få ett fantastiskt jobb som jag verkligen tycker om och känna att jag fått ut något av mitt liv.
Självklart vill inte alla samma saker i livet som jag vill, men det jag inte kan förstå är hur folk kan tänka sig att nöja sig med att bo i Sverige hela livet, ha ett vanligt jobb och inte göra något spännande med sitt liv.
Visst kanske det är så att dom tycker deras framtidsplaner är att ha stora ambitioner. Men varje gång jag hör någon som säger det, eller när jag pratar om det med någon kan jag inte hjälpa att tänka ”är det verkligen allt?”. Jag kan inte hjälpa att tänka på hur tråkigt det låter, att det låter som dom nöjer sig med det för att dom inte orkar göra större..
Och självklart betyder inte det att det är skillnad på dom och mig som personer, men jag dömer dom ändå för att jag inte tycker att deras framtidsplaner är tillräckligt bra.

Det är absolut inte så att jag vill döma dom eller gör det med meningen, utan det bara blir så. Jag har alltid haft stora planer i livet och aldrig nöjt mig med saker som är ”okej”. Jag har alltid haft planer på att resa och se världen, och jag har redan börjat. Jag nöjer mig inte med det som jag kallar ”ett vanligt standard liv i Sverige”. Jag tror det beror mycket på att min familj är som den är också, både min mamma och pappa har rest i hela världen, bott i Miami, haft spännande jobb och haft det som jag tycker räknas som ett roligt och spännande liv. Redan sen jag bara var några månader gammal har jag varit utomlands flera gånger om året, och varit i över 10 länder, vissa av dom flera gånger om.
Jag har alltid tyckt det vart spännande att lära sig nya språk, se nya länder och nya kulturer.
Och det kanske är tvärt om för dom som tänker tvärtemot vad jag gör, deras föräldrar kanske har bott här hela livet, haft standard jobb osv, och inte betyder ju det att dom har haft ett tråkigt liv utan det är bara JAG som ser det som tråkigt.