Samhället är upp-och-ner


Som rubriken säger; dagens samhälle är upp-och-ner. Vart man än går blir man dömd, det tror jag vi alla har varit med om och jag tror även vi alla har dömt någon. Kanske utan att tänka på det.

Nu för tiden handlar det mest om att vara så perfekt som möjligt; tjejer ska vara smala, men inte för smala. De ska ha långt vackert hår, de ska vara sminkade för annars är de fula, men inte för sminkade för då är de ”horiga”. Tjejer ska absolut inte ha så mycket muskler, lite grann är okej, men inte så mycket. De ska ha stora bröst och stor rumpa.

Killar då? Killar sa vara långa. De ska styrketräna och ha muskler, en smal kille är inte okej. De ska absolut inte ha långt hår!

Detta är FEL! Men tyvärr ser det ut såhär i samhället nu för tiden. Därför säger jag att det är helt upp-och-ner, det borde inte vara såhär. Jag tänkte på det särskilt när jag gick på min förra skola. Vilka blickar man fick då man kom utan smink eller liknande.

Sedan en annan sak som spelar så stor roll: vilken klädstil man har. Klädstilen säger allt om en person. Eller? Nej det behöver inte alls vara så. Jag har några exempel på detta, personer jag känner som man kanske kan tro är bitchiga eller skumma när man först ser dom. Men om man bara kan se förbi detta och försöka att inte döma, om man bara kan ta sig tid att faktiskt lära känna personen innan man tänker något dumt och tar avstånd så finns det faktiskt stor chans att man inser att den där personen är riktigt trevlig.

Nej, jag tycker inte att man ska döma någon efter hur de ser ut. Man borde i alla fall vänta tills man har lärt känna personen innan man bestämmer om denne är okej eller inte. Hursomhelst, om man absolut måste döma någon ska man hålla det för sig själv.