Sagan om Sven


Det hela började i årskurs 7. I Göteborgs skärgård, Öckerö kommun går eleverna i skolan från årskurs F-6 på sina respektive öar. När det gått klart årskurs 6 börjar man på Brattebergsskolan på Öckerö där alla som skall börja i 7:an på öarna sätts ihop i klasser med elever från andra öar.

Det hela började med att vi fick våra lärare till respektive kurser de första dagarna i årskurs 7. I Mattematik och SO ämnena fick vi en lärare som jag här väljer att kalla Sven. Sven var en lärare som många i klassen tyckte väldigt gott om som lärare, alltså hans undervisningar. Det fanns även sidor hos Tommy som inga gillade, speciellt inte killarna i klassen då det var de som var drabbade. När man inte skötte sig under undervisningen eller när man gjorde något olämpligt såsom att prata på lektionstid så tog Sven ofta in fingrarna eller tryckte en i revbenet vilket naturligtvis gjorde ont. Detta började i årskurs 7 och höll på fram till årskurs 9. På en lektion i årskurs 9 hade vi matteprov där allt gick som det skulle fram tills att en elev ville gå ut från klassrummet då han skrivit klart sitt prov, andra hade fått gå ut utan just denna eleven. Läraren spårade då ur och tog elevens mössa och tryckte in den mot/i munnen på honom. Denna händelse ledde till stora skrifter i kända tidningar såsom GT, GP OCH Aftonbladet, vi elever som var kvar i klassrummet när händelsen skedde visste om ur det hela utspelade sig vilket inte eleven som skickade in detta till Tidningarna hade någon aning om. Det stod att en elev på Brattebergsskolan fått en mössa intryckt i halsen vilket var fel då det var i munnen läraren tryckte den i.

Den drabbade eleven gjorde en anmälan på händelsen till skolan som sedan tog det till polisen. Polisen tog denna händelsen på stort allvar och ville få in lite bevis hos några vittnen i klassen där bland annat jag som satt några rader snett åt vänster fick vittna. Jag åkte in till polishuset på Hisingen i Göteborg och sa det jag såg och det var att läraren efter lite tjafs med eleven tryckte in mössan i munnen på eleven. Efter lite vittnen från några tjejer i klassen som kollade på som förmodligen sa annat då eleverna gillade läraren och inte ville något skulle hända Sven så la polisen ner fallet. Detta ledde till att läraren var borta i flera veckor på grund av detta, vi fick ha en annan lärare en period tills vi fick avsluta med denna Sven.