Rykten


10748423_344246629070861_744191025_n

Jag minns då jag gick i grundskolan, årskurs 8. Jag hade just blivit tillsammans med min nuvarande fästmö. Jag hade som många andra personer ett gäng i skolan som man umgicks med och hittade på bus tillsammans med, efter några år av monotona umgängesaktiviteter såsom att tjuvröka bakom skolans idrottshall, kasta blöta papper i korridoren och sno saker så vaknade jag upp och insåg att jag var för gammal för sådant här, jag märkte att jag inte längre passade in i min grupp.

I gruppen så fanns det en speciell person som alla såg upp till och tyckte var jättetuff, samtidigt som ingen egentligen tyckte om honom. Peter hette han. Han tyckte uppenbart inte om att jag hängde med dem något mer vilket kunde bevisas genom att om jag frågade om en pommes en dag så sade han ”Nej du är för ful” och sådant, jag insåg att jag inte var välkommen. Eftersom att han var den som alla såg upp till så var det honom de valde över mig. Jag och min flickvän körde klart grundskolan under 8an och 9an med en lärare som vi blev undervisad av enskilt.

Veckorna gick och jag satt med min flickvän utanför NO-salen och väntade på att lektionen skulle börja. Mittemot oss i en soffa satt Oskar, min gamla kompis, som överhörde min flickvän säga något skämt samtidigt som en person går förbi. Den här personen går i en specialklass och är även bror till ett par andra gemensamma ex-vänner. Oskar som satt mittemot tolkade det som att vi dömde personen som gick förbi, vilket vi inte gjorde. Han förmedlar sedan detta till Peter. Vad Peter då fick höra var att vi hade snackat skit om killen som går i specialklass. Peter kontaktar då killens bröder och berättar att jag hade spottat på den där killen och kastat linjaler efter honom, vilket inte alls stämde. Allt av ett simpelt missförstånd.

Istället för att fråga mig eller killen som blivit ”utsatt” så tar de allting för givet och ringer mig för att hota och säga att jag ska komma till deras skola o.s.v. samtidigt som jag säger att jag inte har gjort något. Veckan efter så far jag till deras skola på grund av att vi hade en lektion där, och då så står en massa rasande killar där och skriker på mig och trycker upp mig mot en vägg m.m. baserat på absolut ingenting förutom rykten. Då kände jag mig illa behandlad, och Skolan gör inte speciellt mycket åt saken för den delen heller.