På väg till skolan


luffare

När jag gick från min lägenhet idag för att gå till skolan så kom jag fram till spårvagns hållplatsen och satte jag mig på bänken som fanns intill. Solen lyste och det var varmt å skönt även fast det var minusgrader. Jag skulle med spårvagn 8 till Ullevi Södra och det var 4 minuter tills vagnen var framme vid Svingeln.

Efter att precis satt mig på bänken så satte sig en person bredvid mig som jag tyckte såg lite skum ut. Han hade väldigt trasiga kläder, luktade illa och bar på en öl flaska vilket gjorde att jag tyckte att han inte hade skött sig. Han började efter någon minut att prata med sig själv och då tänkte jag …’’Vad håller han på med?’’
Jag blev faktiskt ganska rädd och väntade ivrigt på att spårvagnen skulle komma och tillslut kom den.
Jag klev snabbt in och när jag satte mig så kom samma person som satte sig bredvid mig igen!
Jag blev då rädd för honom för jag trodde att han följde efter mig och det tyckte jag var väldigt obehagligt. Han satte sig och stirra på mig på ett sätt som skrämde mig väldigt mycket och jag visste att det tog cirka 3-4 minuter för vagnen att komma fram till Ullevi Södra som var min slutstation.

När jag kom fram reste jag mig snabbt och hoppade ut från spårvagnen och sökte igenom mina fickor så att jag visste att jag hade med mig mobil, nycklar, spårvagns kort och kreditkort. För att trodde att han kunde vara en snattare.