Otrogen?


”Hej honey! Jag är hemma! hmm… vad gott det luktar, hehe jag tror att idag var det min tur att laga mat. ”
”Var har du varit?” röda ögon, hon hade säkert gråtit.
”Wow! Vad menar du? vad är det som har hänt?”
”Var har du varit?” Sa hon med en hård ton.
”Får man inte vara hos sin familj? Jag pratade ju med dig i telefon när jag var där och så sa jag att jag mår bra och jag kommer hem imorgon eftermiddag. Men kan inte du berätta vad det är som har hänt? Har du gråtit?”

”Varför gör du så mot mig?” Frågade hon mig och samtidigt kollade hon på mig utan att blinka, jag stod där mycket chockad, funderade över vad som kunde ha hänt och var tyst för att hon skulle fortsätta och säga vad det var som orsakat det konstiga beteendet.

”Vem-hade-du-varit-med?” frågade hon och jag uppfattade direkt att snart kommer hon explodera med nästa mening.

”DU HAR VARIT OTROGEN MOT MIG!!!” Skrek hon. Hon kämpade för att inte gråta.

”Det-är-mycket-lö” Jag skulle säga löjligt, men jag avbröt mig och fortsatte snabbt ”Jag vet inte vad du pratar om, Honey du vet att jag älskar dig, så varför skulle jag göra det?”

”Mikaela?” frågade hon.

Hon trodde att jag avslöjade mig och sa Mikaela och hon trodde jag ändrade min mening direkt för att inte avslöja mer. jag skulle bara säga att det är mycket löjligt, men meningen fastnade på min tunga av stress och lät som att jag sa Mikaela. Hon hörde att jag sa: Det är Mikaela. Det missförståndet hade gjort allting värre.

”Så det är henne du hade varit med? I det biblioteket där vi träffades, hon och några andra av dina kompisar som låtsades ni att ni pluggade där.” Sa hon det och började gråta.

”Men du tog ju bort alla nummer till mina kompisar som du inte gillade och hennes var ett av dem och jag har ingen kontakt med dem längre. alltså hur fick du fram att jag var otrogen? Du bara hittar på saker!” Jag var helt förvånad över de påhittade saker hon sa till mig. Jag gick till köket och satte mig vid bordet. Hon hade lagat jättefin mat och delat romantisk på bordet, men det var så konstig för mig. Jag var jätteförvånad, höll mitt huvud mellan mina händer och blundade.

Medan hon kom in till köket fortsatte hon: ”men varför ville du bara lägga på när vi pratade i telefon och varför stängde du av telefonen sen? Vad är det? Kan du inte svara? Har nyss pratat jag med min syster och hon såg er vid Vågen där ni höll på att skratta. Jag visste ifrån början att du är en player som bara vill äckla med alla tjejer.”

”För det första, jag är inte en player och det borde du redan förstått efter två år som har bott tillsammans, och för det andra jag har inte pratat med någon tjej. jag har inte ens varit vid Vågen, hur kan du döma så snabbt, hur kunde din syster se mig med en annan tjej när jag var hemma hos min familj. Har inte du frågat din syster hur nära hon var när hon såg mig? Det måste vara någon annan hon såg. Din syster ljög för dig för att hon inte gillar mig.”

Till slut lyckades jag övertala henne att jag inte varit otrogen, men hon hade svårt att acceptera det och det såg man tydligt på henne.

Två veckor hade gått och under tiden slutade hon kalla mig för ”Honey” och hon blev mer och mer svartsjuk. Hon gick så långt så att jag inte fick söka jobb på MC Donalds för att det kom många tjejer dit och jag kanske skulle göra något dumt.

”Men älsklig, kan du fortfarande inte lita på mig? Jag vet inte länge hur jag ska övertala dig att jag inte är en sådan person och förresten, vet du inte att andra killar och mina kompisar är jättesvartsjuka på mig att jag har en så sexig och snygg tjej, så varför skulle jag tänka på någon annan?”

”Du måste bevisa det för mig, men det gör du inte!”

Jag kände mig mycket pressad och några gånger ville jag prata ut om det med henne men jag lyckades inte. Det verkade som att hon dömde mig och verkligen trodde att jag varit otrogen även om jag försökte bevisa för henne att det inte var så.