Målaren på spårvagnen


hämtavagn

På spårvagnen i dag var det som det brukar vara. Alla på vagnen följde normerna och var en vanlig Svensson, alltså satt helt tyst och skötte sig själv. Alla som redan var på vagnen, även jag, satt och små kollade och dömde på sitt eget sätt de personer som gick av och på spårvagnen.

Jag tror det var på hållplatsen Varbergsgatan när en man och en kvinna,möjligtvis hans fru gick på vagnen. Jag satt längst fram i vagnen och han satte sig några stolar bakom mig. Jag märkte inte att han gick på vagnen för än han satt sig ner och började prata.

Man kunde tro att han var påverkade eller full för jag tror att alla har hört eller sett en fyllegubbe på stan eller på krogen. Han pratade exakt så. Men jag vet ju inte ifall han var och jag tror inte det.
Han var klädd som en målare och det verkade som att han var på väg till jobbet för han frågade typ halva vagnen om var en gata låg. Men det roliga var att han pratade om saker som folk bara pratar om när man är full. Han pratade om att det borde komma ut tre tidningar om dagen så att man slipper läsa om samma saker frukost, lunch och middag. (jag fick mig ett gott skratt då!)

Jag dömde han som en fyllegubbe som var på väg till jobbet utan att veta om han var det eller inte…