Krogen är dyr och dryg


Jag gick ut i rökrutan för att svalka mig, musiken dånade i bakgrunden. Grävde upp mitt paket cigg ur fickan. Två blonda snygga tjejer stod och snackade med en kille, kille verkade lite töntig enligt mig och jag undrade varför dom pratade med honom. Jag tände min cigg och ställde mig ganska nära dom på hopp om att få kontakt med blondinerna.

Den snyggaste av dom två blondinerna vände sig mot mig och hälsade. Som om jag plötsligt var med i konversationen. Hon sträckte fram handen och tittade djupt in i mina ögon och sa ”hej, vad heter du?”. Jag fick direkt vibrationerna att hon tyckte jag var attraktiv och jag sa vad jag hette.

Det var första gången en tjej hade kommit fram så öppet och började prata med mig. Jag kände en lycklig känsla i min kropp. Den snygga blondinen frågade om jag skulle vidare efter ett tag, jag sa att det kanske jag skulle. Men i själva verket hade jag inga planer på att gå vidare. Jag är ju bara 94 och hade inga kontakter på krogen. Hur skulle jag en 18 årig kille kunna komma i på Park Lane, Peacock eller Excet en lördagskväll?

Hon fortsatte prata, ”hur gammal är du?”. Som person är jag ganska lekfull av mig och gillar att retas. Svarade snabbt med ”det får du gissa!”. Hon log och började gissa. Först gissade hon på att jag var 92. Jag bara skrattade, hon gissade nu igen på 90. Jag sa ingenting och hon gissade vidare och sa ”men du kan ju inte vara äldre än 89?”.

När hon sa det började jag skratta och sa att jag varken var 92, 90 eller 89. Jag erkände och sa att jag var 94. Hon skrattade med mig och sa att hon också var 94. Vi kom in på ett samtalsämne om studenten. Vi snackade om att vi båda skulle springa ut nu till sommaren. Jag kände att samtalet flöt på och jag fick bra kontakt med henne. Sen kom frågan jag fruktade ”Vilken skola går du på?”. Jag svarade ”kunskapsgymnasiet”. Direkt när jag sa det visste jag att hon skulle tappa intresse så som många andra personer har gjort. Hon tittade snett på mig och sa ”Aha, gör du? Inte så bra…”. Efter hon sa det vände hon sig om och gick.