Jag är inte whitetrash!


geezy-298

Jag och min familj lever på inga pengar. Vi hyr en liten sommarstuga på 70 kvadrat. Jag har en annorlunda stil, mina vänner kör epa-traktor och jag har en pojkvän som är 19. Det har blivit ett ständigt internskämt mellan mig och mina vänner att jag skulle vara whitetrash, vilket är roligt från 2 håll.
För det första; Mina betyg är långt högre än medel och mina ambitioner är extrema. Jag är kulturellt aktiv, allmänbildad och har en bra orientering kring religion och olika politiska aktiviteter. Mitt största intresse är musik och då menar jag inte musik som t ex Eddie Meduza. Nej, det jag lyssnar på är band som The Smiths, MCR, Patti Smith och Lars Winnerbäck.
Så efter att ha tagit del av denna information rörande mig skulle du väl inte kalla mig för whitetrash?
Den andra anledningen är att mitt livs största mardröm är att bli just whitetrash. Hamna i en husvagn, utan utbildning, frånskild 2 gånger, med blonderade rastaflätor och 5 ungar alla från olika män som jämt springer runt fötterna på mig. Förstår ni nu vilka extrema fördomar JAG har. JAG SJÄLV har fördomar kring den kategori andra människor indelar MIG i! Är det inte fruktansvärt ironiskt?
Men nu är det så att de människor som klarar av att nästan bara döma mig efter mina inre egenskaper aldrig skulle tänka tanken att kalla mig whitetrash. Medan folk som bara sett mig ett fåtal gånger eller bara känner mig ytligt direkt dömer mig pga utav min livssituation och min klädstil. Detta tycker inte jag är rättvist.
Sedan hatar jag alla fördomar jag har mot personer som väljer att leva som jag ovanstående beskrivet, vad fan har jag för rätt att döma dem?! Jag kan föreställa mig att många av dem lyckats bättre i sina liv och lever bra mycket lyckligare än jag någonsin kommer att göra. Men jag har växt upp i ett samhälle där minoriteter blir smutskastade och utfrysta. Inte minst denna grupp, men av någon anledning är det mycket svårare för mig att finna acceptans mot denna grupp än mot andra. Kanske för att jag själv är så rädd för att hamna där och gör allt för att förneka alla kontakter med denna subkultur. Detta är något jag skäms över.