”Ingen ljus framtid för dig”


När jag skulle välja ett gymnasium i nian så blev lärarna förbryllade när de fick veta att jag skulle välja Angeredsgymnasiet. Det var ingen av de som uppmuntrade mig. Jag fick höra kommentarer som ”Men lilla gumman, du som har fått så höga poäng har väl ingenting att göra där” och ”Det är ingen skola för någon som dig, det är för alla de som inte har fått någon behörighet” och slutligen ”Släng inte bort din framtid så, du som har slitit så hårt”.

Jag blev så ledsen när mina lärare sa sådana saker eftersom jag tidigare faktiskt förlitade mig på de och trodde att de ville mitt bästa. Men nej, där stod de och tryckte ner Angeredsgymnasiet, ett gymnasium som ligger i min KÄRA stadsdel. I vilket fall som helst tog jag mig an utmaningen och höll mig fast vid beslutet att välja Angeredsgymnasiet för att motbevisa de samt för att de skulle se att Angeredsgymnasiet är ett gymnasium som passar mig alldeles utmärkt. Jag förstår inte varför folk klankar ner på Angered, och Angeredsgymnasiet. Det gör mig verkligen upprörd, så fort någon frågar vilket gymnasium jag går i så blir de alltid lika chockade när jag svarar ”Angeredsgymnasiet”. Jag får höra frågor som ”Men, varför går du där?” och ”Är det inte massa kriminella runtomkring dig?”.

Jag kommer aldrig riktigt bort ifrån detta. När jag var på gymnasiemässan i år och skulle stå i Angeredsgymnasiets bås så blev jag riktigt ledsen. När jag gick fram till elever, föräldrar, lärare m.m. och försökte ge de våra flygblad, så tittade de bara på mig med en rädd blick och gick därifrån. Det var väldigt många som sa taskiga kommentarer som ”ingen framtid för dig” eller ”aldrig i livet att jag väljer det gymnasiet”. Alltså det var som att jag gick fram till de med en bomb i handen och försökte övertyga de om att ta emot den. Jag blev verkligen riktigt ledsen. De har så mycket fördomar om Angeredsgymnasiet. Jag avskyr det.