I skolan.


image_1362574474120712

Jag har blivit dömd en gång. Säkert flera gånger men inte som jag vet om.
Jag gick i sjuan och hade inte gått mer än ett år på den nya skolan. Jag gick i samma klass som jag hade gjort ända sen tvåan men allt äldre folk var ganska okänt för mig. Efter en termin var det två tjejer som började kolla konstigt på mig varje gång vi möttes i korridorerna. Till en början tänkte jag inte så mycket på det för jag kände inte dem. Men efter ett tag började jag höra fnitter och lite viskande när vi möttes och det blev helt plötsligt jobbigt att möta dem. Jag fick alltid en klump i magen när jag såg dem komma gåendes och ville ta omvägar i förhoppningen om att det skulle sluta. Men så fel jag hade. Det gick någon vecka och sen bröt det ut. Dem började säga saker till mig och ibland ropade dem sakerna rätt ut i skolan när jag gick förbi. Jag fick höra att jag var en fjortis, att jag var ful och att jag var ett äckel. Kanske inte det roligaste att höra. Jag låtsades som att jag inte brydde mig inför dem och mina närmsta kompisar. Jag ville inte att folk skulle tro att jag var svag, speciellt inte dem två tjejerna. En dag bestämde jag för att ta med mig en kompis till en lärare och berätta vad som har hänt, för jag klarade inte av det mer. Läraren sa att hon skulle prata med tjejerna och fråga varför dem har gjort detta mot mig till en början för att sen se om de ville snacka med mig personligen och förklara.
Det visade sig att tjejerna hade sagt till läraren att dem bara gjort det på skoj och att de inte menade de saker som de hade sagt till mig men det var inget jag trodde på. Jag visste exakt vad de ville få ut av det. Hade även fått höra av några vänner att de tjejerna var ganska ”kaxiga” eller vad man ska säga.
När det väl hade slutat så försökte jag gå vidare. Det gick ganska bra, förutom att jag började åttan efter sommaren och de i nian så det var ännu ett år till med dem men som tur var så sket de i mig resten av tiden. Efter det kunde jag verkligen andas ut och inte behöva oroa mig mer men jag tror ändå att det har suttit kvar i huvudet sen dess, att ta emot skitsnack osv. Det är fortfarande lika jobbigt för mig att höra dåliga saker om mig själv av annat folk men jag känner mig betydligt starkare idag än vad jag var då. Idag kan jag ändå skita i kommentarer som folk kan lägga men jag tror att jag, som alla andra ändå lägger dem på minnet. Tror inte att det finns någon som inte bryr sig om vad andra tycker.
Jag har i alla fall lärt mig att man ska försöka att skita i det och se förbi alla negativa kommentarer eller liknande som man får på sig dagligen.