Hon ville ta min pojkvän


relationship

Innan vi var på föreläsningen eller började jobba med detta i skolan tänkte jag aldrig på hur ofta jag faktiskt dömer folk. Jag blev nästan lite skrämd av mig själv när jag verkligen började tänka på det. Jag gör oftast inga långsiktiga bedömningar av tjejer eller killar när jag till exempel går på stan, jag kanske bara lite snabbt tänker ”oj, hade hon/han verkligen på sig det där?” och liknande saker som jag vet att vi alla gör. Dock är jag en väldigt långsint person vad gäller vissa saker. Jag ska berätta om en tjej som jag dömde.

För två år sedan var jag tillsammans med en kille i ett år och vi gjorde slut någon gång vid hösten 2012. Han var en väldigt populär kille som ofta hade mycket tjejer omkring sig som flörtade med honom och gav honom uppmärksamhet. När vi sedan gjorde slut fortsatte vi träffas lite då och då och under sommaren ville vi ge oss själva ett nytt försök. Hela tiden så fort någon tjej kommenterade hans bilder, gillade dom eller skrev till honom blev jag svartsjuk och irriterad och dömde dom på det sättet att jag antog att dom var intresserade av honom och ville ta honom ifrån mig.
En av dom här tjejerna har han känt ett tag och dom har umgåtts någon gång. Det här är en tjej jag har stört mig på riktigt länge eftersom jag hört från tjejkompisar att hon är lite känd för att försöka flörta med killar som har flickvän. Så en dag frågar min kille om det är okej att han träffar den här tjejen, även fast han vet att jag skulle blivit irriterad om han gjorde det och att jag stör mig på henne. Den här tjejen råkar också gå på min skola och varje gång vi ser varandra tittar vi ogillande på varandra och självklart fick jag känslan av att hon ville träffa honom för att förstöra för mig.
Efter det här började jag läsa tjejens blogg, tittade på hennes Instagram och läste frågor på hennes ask för att ”lära känna” henne lite, och snoka runt för att se om hon skrivit något om att hon träffat min kille. Då insåg jag att hon skrev texter om en kille hon gillade (men som inte gillade henne tillbaka), hon fick frågor på sin ask om vilken skola han gick på och det visade sig att han också gick på vår skola. Hon skrev även om att hon blivit osams med några tjejkompisar och jag förstod att hon gick igenom en rätt tuff tid i livet hon också. Jag fick direkt dåligt samvete för att jag stört mig så mycket på henne och mådde dåligt över att jag trott så felaktiga saker om henne och bråkat så mycket med min kille över deras vänskap. Jag har fortfarande inte pratat med henne men jag tänker ibland att jag borde göra det så jag kan förklara för henne vad jag känt och tänkt hela tiden och berätta att mina åsikter har ändrats.
Dock är det här en väldigt svår situation eftersom tjejer och killar ofta är svartsjuka av sig när deras partners har vänner av det motsatta könet. Man är så rädd för att bli sårad och vill skydda sig själv genom att se till så ens partner inte sårar en. Jag har fortfarande en gnagande känsla inom mig som gör att jag ibland undrar vad som hände den där dagen när dom gick i stan, vad dom har pratat om efteråt och vad hon har sagt om mig. Samtidigt kan det lika gärna vara så att dom aldrig har pratat om mig eller flörtat med varandra.
Jag har verkligen försökt tänka på hur jag ser på andra och försöker sätta mig in i deras situationer efter den här händelsen. Jag gör mitt bästa för att inte döma personer jag möter nu och tänker efter en extra gång innan jag bestämmer mig för vad jag tycker om personen. Även om det är svårt så borde man försöka ge alla en chans.