Hisingens små gangstrar


Jag har en kompis som i berättelsen jag väljer att kalla Adam. Adam och jag har aldrig varit så nära eftersom Adam har alltid varit lite tillbakadragen, han kommer och går lite som han vill. Han kunde t ex en dag när man har varit med han få ett samtal och genast hittade han på en bortförklaring varför han skulle behöva gå. Det här på gick ganska länge så tillslut blev jag för nyfiken och kände att jag bara va tvungen att fråga han vad det är han håller på med. I början när jag fråga så tvekade han lite, men sedan berätta han att han sticker till några vänner och hänger på någon skola som heter Bjurslätt skolan. Direkt när jag hörde det namnet så fick jag en tillbaka blick på en grej som hände mig när jag bara va 13 år. Jag var på väg hem från min farmor, som bor i en lägenhet som ligger nära skolan som han sa att han hängde på. Klockan va kanske lite efter tio på kvällen och hade precis missat 25:an så tänkte gå till hållplatsen vid Wiselgrensplatsen. Jag tog en lite genväg genom en ganska stor skola. Jag kollar upp en stor text som stod över skolklockan, där stod det då Bjurslättsskolan. På den stora skolgården ser jag längre bort några killar som sitter på en bänk och röker, men jag tänkte inte mycket på dom. När jag var ganska nära så hör jag att en ropa, men fatta dock inte om det var till mig eller inte så bara fortsatte gå. Men då känner jag en hand slå mig lite lätt på huvudet, jag vänder mig om så står killarna som satt och rökte bakom mig. Ena killen börja ställa mig frågor som, vem fan e du och vad gör du här din lilla horunge. Jag kollade upp på han och då får jag ett slag i ansiktet, jag ramlade ner på marken. Jag ser att killen håller på att prata med mig fortfarande men jag var så skockad av att jag precis hade blivit slagen. Sen känner jag en spark i bakhuvudet och sen kom slagen en efter en hela tiden. Tillslut slutar dom plötsligt och ena killen ropar: SHORTA KOMMER SHORTA KOMMER! Killarna börjar springa och jag ser blå ljus studsa på väggarna. Polisen körde mig hem. Dom bad mig göra en anmälan. Men kände mig så dålig så ljög till dom om allt.
Eftersom allt som hände så kunde jag bara tänka på ett sätt om personerna Adam pratar om. Jag kunde inte fatta varför han skulle vilja hänga med sådana personer som dom som slog ner mig, jag blev nästan sur på Adam utan att säga något eftersom personerna han hängde med va vad jag trodde dåligt inflytande på honom. Efter han hade berättat om dom så ringer hans telefon och han pratar med en person i kanske två minuter och sedan frågar han mig om jag skulle vilja hänga med, jag tvekade en sekund men eftersom jag är väldigt nyfiken så va jag bara tvungen att hänga med.
Vi gick båda hem och hämta våra mopeder och åkte iväg mot Hisingen. Vi körde över Göta älv bron och genom några små vägar tills vi kom till en lite park som låg precis bredvid Bjurslättskolan. Det satt fyra personer på en bänk, jag märkte direkt att jag var den ända svensken där. Jag tänkte att dom skulle tycka det va ett problem att jag var det men när jag hälsade på dom och sa vad jag heter så börja dom skratta och sa typ ’haha Vilgot, vilket jävla gött namn’’ alla där verkade redan väldigt trevliga och började genast prata med mig och har aldrig varit så förvånad i hela mitt liv, skulle aldrig innan den här dagen tro att jag skulle hänga på ett ställe och med folk som dom. Men är än idag jätte glad att jag börja hänga med dom eftersom jag nu har ett större socialt nät över hela Göteborg och jag har blivit kompis med många som man gärna vill ha på sin sida.