Fransk polis.


fransk-polis

När jag var 13 år gammal reste jag och min familj till Paris. In i landet passerade vi lugnt tullen och allt gick som det skulle. Vi spenderade en vecka i Paris och allt var toppen. När vi sedan skulle ta flyget hem gick vi bort mot tullen. Efter att vi stått i kö i några minuter var det min pappas tur att visa mitt och hans pass. Han visade våra pass och de var godkända. Pappa fortsatte gå framåt och precis när jag var på väg att gå efter honom tog en polis tag i min arm och rykte tillbaka mig. Han sa någonting till mig på franska som jag inte förstod. Nu var jag jätterädd! Jag trodde ju att jag hade gjort något fel men jag visste inte vad. Han upprepade det han nyss sagt på engelska. ”Are you sure you want to go with this man?”
Jag blev väldigt förvirrad och fattade inte varför jag inte skulle vilja gå med min pappa, men jag bara nickade och gjorde ansats till att följa efter min pappa som nu stod några meter framför mig och såg väldigt undrande ut. ”Are you really sure?” frågade polisen igen. Jag nickade återigen och gick snabbt fram till pappa.
Min pappa har svart hår och svart skägg, svarta glasögon och mörka ögon. Antagligen hade polisen dömt honom till kriminell eller något sådant och jag förstår inte det. Jag förstår att man dömer folk, men att tro något så hemsk som att han skulle ta med mig mot min vilja är bara för mycket. Jag blev mycket arg och upprörd efter detta men jag är också ganska tacksam att de, om det nu hade varit så att jag inte ville följa med honom, skulle ha hjälpt mig.