Första dagen, Himmel eller Helvete


1391751_723510424343468_1782282428_n

Första dagen på gymnasiet, man kommer till skolan med en plus på 110, man är nervös om kommer hamna i en klass där man lätt kan lära känna andra. man vill inte att de ska kolla på en bara för den dagen valde man att ha den tröjan,de byxorna eller den mössan.

Alla dömer idag även man själv när man kommer in i klassrummet eller aulan där alla sitter och väntar på att ens namn ska ropas upp och all uppmärksamt het riktas mot den som säger ”ja” . den var en känsla som var konstig då inte alla vände sig för att se vem som sa det men några och då direkt så tänkte man, vad tänker de på nu. hur jag ser, vad jag har på mig eller hur är han. detta är en sak som händer varje gång man börjar den första dagen på gymnasiet.

Man vill bara komma in i en grupp där man kan prata om vad eller vem man vill. alla får inte det då folk dömer en hur man ser ut eller hur den människan är. det kommer alltid vara så att folk kommer utanför för alla dömer den och säger nej till den personen och sen inte välkomnar den till gruppen. när man sitter där i klassrummet när alla dömer en och man tänker på hur man själv dömer människor. som att den personen i hörnet där är en som pratar på under lektionen och inte är så bra i skolan, på andra sidan av klassrummet sitter den som är den ”Coola” människan i klassen, den alla vill bli vän med men inte alla blir det.

Så är det i Sverige idag,folk kommer bli dömda av andra. det kommer alltid att vara så, det kommer inte att sluta för att kanske skolor säger att man ska ha skoluniform, det kan bara göra det värre då kanske inte folk på skolan dömer utan då dömer alla andra en för vilken skola man går på eller hur man ser ut i kläderna. Det är så idag i hela världen.

Man är bara en människan som finns där, folk ser en men känner inte en. folk tar därför utgången att kolla på personen, vad personen har på sig, hur personen ser ut och kanske hur den personen har det i de privata livet.