Falska vänner


black-and-white-fashion-friends-girls-holding-hands-Favim.com-459258

Dömda

Vänner tror på rykten. Riktiga vänner tror på dig. Jag trodde i alla fall att jag hade riktiga vänner.
Jag, mina kompisar Lisa och Maja bodde förut på samma gård så vi umgicks nästan varje dag. Deras småsyskon och mina småsyskon lekte tillsammans, våra mammor var nära vänner. En dag flyttade Maja till en fosterfamilj för att det hade hänt grejer inom hennes familj. Vi blev jätteledsna men pratade fortfarande med Maja varje dag. Jag och Lisa blev ännu närmare varann, eftersom att bara vi två umgicks varje dag. Vi kunde allt om varandra.
När vi en dag träffades på torget och gick runt på gårdarna i närheten märkte vi att massa ungdomar i våran ålder gick runt och skratta och peka på oss. Vissa skrek till och med ut massa.
”Horor”, ”Lebbar”, ”Äckel” och ”Slampor” var bara några av de saker vi blev kallade. Och vi fattade inte varför. Tillslut blev det ganska illa så vi slutade umgås. Och alla mina andra vänner som bodde i huset mittemot ville inte umgås med mig mer. Jag fattade ingenting.
Så en dag fick jag ett sms av en kompis som sa att Maja hade sagt alla dessa saker till våra vänner. Maja var alltså avundsjuk för att jag och Lisa umgicks utan henne. Men vad ska vi göra? Maja flyttade och inte ska jag och Lisa sluta umgås bara för att hon är borta.
Maja hade alltså sagt till alla våra kompisar att vi var ihop och att vi hade gjort massa äckligt på handikappstoaletten på torget. Och detta var ju naturligtvis inte sant. Jag och Lisa var bara bästa vänner.
Jag och Lisa blev jätteledsna, våran bästa vän hade spridit falska rykten. Folk dömde oss för saker de hört, inte som vi berättat.
Men jag och Lisa höll ihop, som riktiga vänner ska, och brydde oss inte om vad alla prata om för att VI visste att det inte var sant.
Och jag har ingen aning om vad som var värst, att våran bästa vän hade spridit så fruktansvärda rykten eller att alla våra andra vänner trodde på dem?