En torr gubbe till vikarie


bild-3

När jag gick på högstadiet så hade vi en helt vanlig skoldag och sista lektionen var NO. Vår lärare var sjuk och vi skulle ha en vikarie. Jag hade aldrig hört talas om honom innan men när han kom in i klassrummet visade det sig att han var en gammal gubbe som jobbat på skolan i många år tidigare när vi inte gick där. Från början tänkte jag att han var en tråkig och stel pensionär som var allmänt trött på livet.

Men det visade sig att han var den mest glada och positiva krutgubben jag träffat på länge. Han var fruktansvärt ödmjuk och mån om att vi skulle lära oss allt vi behövde för att vara redo för livet.

Han själva var djupt intresserad av stjärnor och rymden osv och han hade till och med tagit med ett teleskop som de som ville fick kolla i. Man kunde då se solfläckar eller något i den stilen. Han tyckte det var oerhört fascinerande och förklarade gladeligen för oss allt han visste kring detta.

Om andra ord dömde jag honom till en torr och tråkig farbror som sedan visade sig vara den gladaste och roligaste personen jag träffat på länge!