En lärares favorit


classroom

Det var under skoltiden i 8.an och jag kommer ihåg det så tydligt…
Vi hade syslöjd och det fanns alltid en tjej i min klass, Linda, som jag tyckte lite mindre om för att hon var den som alltid skämtade med mig på grov nivå att jag till slut inte orkade med henne mer. Jag skulle öppna en låda i en lägre byrå för att lägga ner nålar i men lådan fastnar så jag tar ett hårdare grepp om handtaget och rycker lite lätt. Rätt som det är, lossnar lådan och tusentals knappar, nålar och sytrådar ramlar över hela golvet..

Jag blev upprörd över att det var så himla mycket men jag plockade ju självklart upp allting och fick hjälp av vissa av mina kompisar i klassen samt läraren, men just denna tjejen står och skrattar när jag i början var ensam, pekade på mig och tog foton på mig och står och säger ’’du är så jävla klantig hela tiden, du är så korkad!’’
Där gick gränsen, för det är inte okej att stå och skratta åt en person när de ser att man mår dåligt och sedan går därifrån utan att hjälpa! Jag blev så upprörd och så förbannad att jag sade till henne ’’kan du inte bara hålla käft och gå härifrån, för jag orkar inte med dig att du ska vara så kaxig hela tiden!’’. En av mina vänner sade också till henne ’’det är faktiskt väldigt taskigt om du inte tar bort den bilden från mobilen direkt’’ innan hon började hjälpa mig att plocka upp allt som låg på golvet. Sedan svarade Linda att hon hade tagit bort bilden och började sedan att gå ut från klassrummet..
Det värsta slutade inte där..

Vi som plockade upp alla resterande knappar och nålar i en extra halvtimme kom lite för sent till svenska lektionen som skulle börja direkt efter sy lektionen. När vi kommer in i klassrummet så ser man att denna tjejen visar runt bilderna hon tog på mig till resten av klassen och säger ’’ helt seriöst, så jävla patetiskt, hon är, hon förtjänade verkligen det där! ’’. När jag kom in i klassrummet så började hon skratta åt mig men jag orkade inte bli sur på henne igen men när vår lärare står där och inte gör något åt det, när han ser att detta klassas som mobbning är det värsta. Hon var alltid den som fjäskade för alla våra lärare och ABSOLUT denna läraren var han som hon fjäskade som mest för så det var inte konstigt att hon inte blev tillsagd..

Sedan dess så har aldrig denna läraren sett mig i skolan, han såg mig aldrig när jag räckte upp handen trots att jag satt längst fram i klassrummet men hon satt alltid och pratade rätt ut och gav oss andra inte chansen till att svara på något. Men om någon annan gjorde som hon så blev man tillsagd till att räcka upp handen och ge andra chansen. När en lärare säger till en att man borde vara med som Linda och att man kan resonera på det sättet är nog det värsta och jag har sedan dess haft det svårt med denna lärare och Linda. Sedan dess har jag alltid haft svårt att fråga lärare efter hjälp, för jag känner att jag inte duger och att jag borde vara någon annan som är bättre än mig själv för att en vuxen ska gilla en, men gör inte mitt misstag. Ta för dig så kanske andra får en annan uppfattning om dig!

* Linda heter i verkligheten något annat.