En bussresa


280px-Kortläsare_i_Västtrafiks_fordon

En sommar morgon i Augusti när jag vaknade upp var det som alla andra dagar, 19 grader och klar sol. Jag åt frukost och fixade mig. På eftermiddagen skulle jag åka in till stan och träffa några kompisar för att fika och bara umgås. Klockan blev 3 och jag började ta på mig, jag valde att sätta på mig shorts och en tröja för det passade till vädret. Nu var det dags att börja gå ner till bussen. Jag satte på mig skorna och låste ytterdörren.
Man såg gröna växter och solen som lyste upp hela området. I skuggan var det mer svalare och skönare än vad det var framför solen men jag valde helst att vara i solen för det är inte så ofta man ser solen lysa så klart och fint direkt. Vägen till hållplatsen tog ca 5 minuter, jag satte på mig mina hörlurar och satte på musik. En sommarlåt som passar till en sommardag.
När jag kom ner till busshållplatsen stod det 16.32 och bussen skulle komma 16.46, jag satte mig och väntade.
Nu kom bussen, jag hoppade in och stämplade mitt månadskort och gick bak i bussen för att sätta mig. Bussen stod stilla och rörde sig inte så jag tog av mina hörlurar för jag hörde att han sa något i högtalaren. Han ropade på mig:
Du tjejen, kom fram och visa ditt kort.
Jag gick fram och visade, han bad mig att stämpla den igen och jag gjorde som han sa. Han sa att kortet inte var giltigt…
Jo, det är månadskort och det blev grönt när jag stämplade, sa jag.
Nej, nu står det ogiltigt hos mig.
Jaha, men då har det hänt något fel för när jag stämplade kortet så blev det grönt, svarade jag.
Jag stämplade och stämplade och det lyste bara rött, jag började fundera på vad felet kunde vara för när jag stämplade så lyste det grönt.
Är du helt säker på att det står ogiltigt?, frågade jag busschauffören.
Ja, jag är helt säker. Kan du kliva av från bussen för jag har andra passagerare som måste komma dit de ska till?
Nej, för jag vet att jag har stämplat.
Jag stämplade igen och kollade själv denna gången och det stod registrerad. Jag bad han kolla denna gången och blev arg. Han bad om ursäkt och sa att han hade sätt fel för han inte hade på sig sina glasögon. Jag gick bak och satte mig igen tills jag kom fram till stan.
I denna situationen dömde han mig för han trodde att jag inte hade stämplat men det visade sig att han hade fel och jag rätt. Jag ger mig aldrig om jag vet att jag har rätt och just i denna situationen var jag väldigt envis.