”Du ska inte tycka synd om dig själv.”


anorektiker

Den 2 september 2011 var jag med om den värsta natten i hela mitt liv. Jag blev grovt misshandlad av en kille som jag aldrig träffat tidigare, helt oprovocerat. Han hade med sig vänner som stod och vaktad medan han attackerade mig.
Jag blev slagen medvetslös och bröt 3 revben, fick en väldigt kraftig hjärnskakning, skadad lever och flera inre organ blödde. Jag var helt förstörd.

Jag blev sängliggande i 1 månad, kunde inte göra någonting och jag tappade 10kg.
Jag såg anorektisk ut och ville inte ens kolla mig i spegeln. Jag kände mig äcklig och mådde inte alls bra över min vikt och tunnhet.

2 månader efter misshandeln mötte jag upp en vän på en restaurang. Vi skulle äta och prata om vad som hänt under tiden vi inte träffats. Hon var min dåvarande bästa vän och jag behövde hennes stöd mer än någon annans.
Efter allt jag gått igenom den senaste månaden var allt hon hade att säga :
-Åh, shit vad fin du är nu när du är smal!
Nu när jag är smal? Tänkte jag. Jag har ju vart underviktig i hela mitt liv?
Jag blev så fruktansvärt ledsen, visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag kände mig dömd. Som att jag skulle vara någon mes, någon som bara tyckte synd om mig själv. Som om jag inte hade något alls över att vara ledsen över för jag blev ju trots allt smal på köpet, anorektiskt smal.
Att min bästa vän inte brydde sig om mig utan endast brydde sig om utseende, det ytliga, krossade en liten del av mitt hjärta. Det var tydligen inte ens synd om mig i hennes ögon, jag skulle istället vara tacksam över att jag blev totala motsatsen till tjock.

På senare dagar förstod jag att det handlade om avundsjuka. Vi är inte vänner längre på grund av att hon trycker ner alla runt om kring henne. Hon är en sådan tjej som trycker ner andra för att må bättre själv. Det jag har gått igenom har gjort mig stark, jag kan med gott samvete vara stolt över den jag är idag. Men den som njuter av att göra andra ledsna kommer tillslut förlora dem som bryr sig mest, och kommer sluta som en svag, ensam individ.

Stå alltid upp för dig själv, låt ingen lägga tyngd på dina axlar.