Dreadlocks = droger?


688ef343bbbb85c735df1ca0d58fb477

Jag får gång på gång stå emot fördomarna om att man röker på/tar droger bara för att man har dreadlocks. Det är väldigt många som dömer direkt när de ser en, och inte bara med droger i åtanken, utan andra saker också. Det kan tillexempel vara om eller hur man tvättar sitt hår, det kanske låter lite löjligt men jag har märkt att väldigt många är dömande när det gäller just dreads.

Det har hänt mig flera gånger att jag kommer in på en fest och alla bara ser weed framför sig, de bara antar att man har det. Visst, det är sant det faktum att många med dreads röker på, så jag blir inte förvånad att det enkelt förknippas med knark. Men det jag tycker är att man inte ska dra alla över en kant, utan det kan och ÄR verkligen så att det är helt olika från person till person. Jag själv har haft mina dreads nu i över ett år, och har inte en tanke på att kamma ut dem, de är lixom en del av mig. Dock har jag aldrig i hela mitt liv rökt på, så därför tycker jag alltså det är väldigt synd att så många tror att det är så.

Just det med att ”dra alla över en kant” är ett stort problem enligt mig, det känns som att det är väldigt enkelt att man gör det i dagens samhälle. Jag tror att de som inte följer ”normen” blir mest utsatta.