Dömda av ”vänneran”


Bild-2013-03-06-kl.-13.55

När jag började högstadiet så satt dem ihop alla i min årskurs från två skolor till 3 klasser. Och då lärde man känna många nya människor.
Och några av dem nya hade annorlunda stil eller emo som andra kallar de.
Jag hade inte sett många som klätt sig så innan så jag tyckte det var väldigt häftigt och kul att någon vågade vara annorlunda. Men mina gamla kompisar tyckte inte om dem. Det dömde dem direkt, även fast dem inte kände dem.

Men det sket jag i och blev nära vänner med dem även fast mina nära kompisar inte tyckte om dem.
Då började mina kompisar döma mig för att jag var kompisar med dem, eller emosen som dem sa.
Dem pratade inte med mig alls om jag var med mina nya kompisar. Och när jag var med mina gamla vänner så snackade de bara skit om dem.
Jag har också blivit dömd för att jag har varit med dem t.ex. i stan. Man ser att folk kollar på mig konstig som om varför är jag med dem. För jag klär mig inte alls som dem, men jag tycker inte det är fult. Men folk tycker det ser konstigt ut att jag umgås med någon som ser så annorlunda jämfört med mig eller normen.

Man har ju också blivit dömd av dem nya kompisars vänner för jag är “vanlig” och dem tror nog att jag dömer dem för så dem ser ut. Med det ändras ganska fort när man börja prata med dem.
Dem nya kompisarna jag skaffade i högstadiet är mina närmaste kompisar jag har idag, och jag har nästan ingen kontakt med mina gamla kompisar som dömda och snacka skit om dem.