Dömda


converseväska

För ett par år sedan när jag och två av mina vänner skulle umgås så bestämde vi oss för att åka ner till torget för att kolla runt i lite affärer. Vi var där i ett par timmar och till slut hamnade vi inne i en utav mataffärerna som finns här. Det var ganska lugnt och så, vi gick igenom affären ett par gånger för att hitta någonting som vi ville köpa men det tog väl lite lång tid. Vi märkte efter ett tag att en utav de anställda kollade väldigt mycket på oss så vi försökte hitta någonting att köpa så snabbt vi kunde. När vi väl hade hittat någonting som vi skulle köpa så gick vi fram till kassorna. Det var samma person som tidigare hade kollat, eller nästan övervakat oss, som satt där och skulle ta betalt.
Hon kollade bara på oss med en arg blick i början och efter att vi betalt och skulle gå iväg så stannade hon oss. Alla vi tre hade med oss väskor och den anställde antog att vi hade snott med oss någonting så vi var tvungna att öppna våra väskor och visa allt innehåll för henne. Ingen annan som hade stått före oss i kön var tvungen att göra det, inte ens de med väskor.
Visst, mina vänner hade en annorlunda stil. Piercingar, svarta kläder och svart smink. Men detta ger henne inte rätten att få se exakt vad som fanns i våra väskor. Kunde hon inte lita på att vi betalade det som vi ville ha bara för att de inte såg ut som exakt alla andra?
Varför döma någon som man inte pratat med? De behöver inte vara så som man tror.