Dömd tjej: Instagram-händelsen


upplopp_ny_995308c

Jag vaknade en morgon utav mobilen. Jag tog mobilen och stängde av alarmet. Det första jag alltid gjorde var att logga in på Instagram och kollade vad som var nytt. Jag hade fått en följare, Gbgsorroz. Jag visste inte var det var förrän jag kollade igenom accountens bilder. Själv vågade jag inte följa accounten för att jag var rädd för att få elaka, äckliga rykten. Jag visste att allt som stod där inte stämde. Jag skyndade mig till skolan och när jag väl kom fram satt nästan alla och kollade in den nya Instagram accounten och skrattade. Jag tyckte inte att det var speciellt kul med tanke på att vem som helst kan hamna där. Det var många som var rädda. Jag kände minst ¼ som var med där. Det kändes fruktansvärt. Man visste att ungefär varje halvtimma kom det upp en ny bild, man visste ej om det var ens tur.

Dagen därpå fortsatte det. Jag hörde att en i min skola hade gjort accounten. Jag visste helt ärligt inte på vad jag skulle tro. Jag försökte hålla mig borta. Jag kände att detta inte kommer att sluta bra. Flera elever på skolan blev publicerade där. Jag såg tårar, ångest och svek. Jag stängde ner min Instagram account, men ändå visste jag att vem som helst kunde bli publicerade där, men det var värt ett försök.

Den tredje dagen fortsatte. Jag kom till skolan som vanligt och de flesta började berätta om vilka som publicerats nyligen. Nästan halva skolan misstänkte 2 stycken personer som jag kände att ha gjort denna accounten. Det blev värre och värre. Folk misstänkte, hotade och letade efter dem. Detta pågick i några dagar. Jag kom hem och loggade in på facebook. Då hade en tjej på facebook printat något som hon ”skrivit” till den misstänkte och låtsas vara den andra misstänkte. Alla var chockade och då trodde jag på att det var de 2 som var misstänkta, en kille och en tjej.

Kvällen samma dag var jag hos en vän. Vi tog det lite lugnt, små tjattrade lite. Vi pratade om denna situationen och vi båda trodde på att det var de 2 som alla misstänkte. Någon timme senare knackade det på dörren och det var en nära vän. Hon hade pratade med den misstänkte killen. Det hade slutat illa. Några killar hade slagit honom så mycket att han hade märken för livet. Han fick svullnader, inre blödningar och han fick sy på flera ställen. Jag trodde inte på det jag hörde då han skickade en bild på sig själv. När jag såg bilden kände jag tårarna komma. Jag visste att det inte var han. Han är inte den personen. Jag kände mig så dum och elak att jag ens kunde misstänka han. Den killen var så godhjärtad och tyckte att han inte förtjänade det, han hade det redan tufft i livet. Det var så orättvist.

Jag kom till skolan. Det var massvis med elever från andra skolor runt Plusgymnasiet. Jag kände mig inte trygg i den situationen så jag gick därifrån. Vänner smsade mig och berättade allt som hade hänt utanför skolan. Det var katastrof. Efter några dagar fick jag reda på att det ej var den tjejen som var misstänkt som hade gjort denna accounten så jag kände att jag dömde henne.