Dömd till fjortis


bella2

Jag kommer ihåg första dagen på gymnasiet, jag har nog aldrig dömt ut människor så mycket som jag gjorde då. Det var speciellt en tjej som jag dömde ut totalt, jag trodde hon var fjortis och jätteelak. Det visade sig senare att jag hade helt fel uppfattning om henne.
Det var på vår första samhällskaps lektion som jag började tycka illa om henne. Vi skulle alla berätta lite om oss själva och våra namn. Det var ganska stelt och många var nervösa. Det första intrycket är ju väldigt viktigt, så inget fick gå fel. Jag försökte memorera namnen så gått jag kunde, det var otroligt svårt! Men ett namn satte sig på hjärnan direkt. Isabella, eller som hon sa, Bella. Bella berättade hur mycket hon hatade allt och alla, allt irriterade henne och det första jag tänkte på var: ”Ånej, det går en fjortis i min klass”. Jag blev också lite rädd för henne, jag tänkte att hon antagligen var elak och kunde ställa till med bråk. Jag bestämde mig ganska snabbt för att jag inte skulle umgås med henne, jag tänkte att hon inte var någon trevlig och bra människa.
Efter ett tag i skolan började jag lära känna klasskamraterna. Vi hade mycket grupparbeten i början vilket hjälpte väldigt mycket.
Vi fick en ny uppgift i skolan, vi skulle göra en kort film. Jag lyckades självklart hamna i samma grupp som Bella. Vi satt alla tillsammans i min grupp och funderade ut saker som skulle hända i filmen. Jag märkte efter ett tag att hon inte alls var den personen som jag hade tänkt mig. Hon var trevligt, bra på att samarbeta och väldigt snäll. Jag blev ganska förvånad över hur fel jag hade haft om henne. Från att vara en person som jag aldrig skulle kunna tänka mig att umgås med blev hon en person som faktiskt är min vän.

-Cajsa