Dömd? Men varför?


Vad gör en förtjänt att bli dömd? Att bli dömd av en annan människas ovetande och fördomar. Det är inte rätt. Jag är en människa precis som alla andra och precis lika lite som alla andra vill bli dömda vill jag bli dömd.

Jag blev en gång dömd för hur jag såg ut. Det var en sådan dag då jag träffade mycket folk jag aldrig tidigare mött och det var många nya ansikten att få en uppfattning av, och många som skulle få en uppfattning om mig. Jag märkte att det speciellt var en person som undvek mig och höll hela tiden ett avstånd från mig, men jag såg hur han hela tiden slängde blickar på mig. Jag hade hälsat och pratat med nästan alla de andra, men just den personen ville inte prata med mig. Men visste jag varför? Svar nej.
Efter några timmar hade jag fortfarande inte pratat med personen, men han hade pratat med alla andra.

Tillslut kunde jag inte hålla mig längre så jag gick fram till honom och började prata och jag märkte direkt att han inte ville snacka med mig. Men jag gav mig inte, jag skulle försöka ta reda på varför han undvek mig.

Efter några minuters pratande kläckte han ur sig ”du var ju faktiskt snäll, du såg inte så snäll ut” då kände jag bara. Tack, tack för du gav mig en chans.
Det hela slutade med att den killen som dömde mig senare blev min pojkvän.