Dömd i affären


dömd

) Att bli dömd.
Att bli dömd, det gör ont, det känns i hjärtat. Jag har blivit dömd flera gånger. Men tillslut valde jag att berätta om en förmiddag när jag och min kompis Charlotta åkte ner till torget för att lämna tillbaka en topp som jag hade köpt innan, då jag dömd utav tjejen som stod i kassan.
Jag hade köpt min topp en vecka innan i Göteborg på Ginatricot med min mamma och min syster. Jag testade linnet i affären, det var något stort men jag köpte det ändå. När jag väl hade kommit hem och skulle hänga upp tröjan såg jag att det var bruna fläckar på ryggen och även en foundation fläck på insidan av tröjan, det syntes ju ganska väl eftersom tröjan var vit. Det såg ut som om att någon hade råkat trampa på tröjan med smutsiga skor. Eftersom att de bruna fläckarna var på ryggen hade jag missat dem.
Jag ville ju såklart lämna tillbaka linnet eftersom att det inte var rent. Jag skulle lämna tillbaka det på Ginatricot i Stenungsund för att det var den närmaste affären. Jag gav fram både linnet och kvittot. Kassörskan tittade igenom linnet och sa till mig att hon inte kunde ta emot det eftersom att det var fläckar på. Då berättade jag att det var fläckar på linnet när jag hade köpt det och att jag hade märkt det när jag hade kommit hem när jag skulle hänga upp linnet. Men hon trodde inte på mig. Hon trodde att det var jag som hade gjort fläckarna, att det var jag som hade kletat smink på tröja. Vilket det inte var eftersom att jag inte ens bar smink den dagen. Men hon gavs sig inte, hon vägrade. Bara för att jag är sexton år och använder smink så blev jag dömd över att jag hittade på. Jag blev så arg när hon sa det att jag sa till henne att jag skulle slänga skiten. Jag skall inte behöva betala eller gå runt med en tröja som var fläckar på som jag själv inte ens hade gjort.