Dömd För Sitt Ursprung


Jag ska berätta en historia då jag blev dömd på grund av mitt asiatiska ursprung. Det var en fredag och jag var på en fritidsgård som hette Refugen i Furulund Partille. Jag var där med ett flertal kompisar och de har ett pingisbord, musikrum, biljardbord och med mera. Jag och tre andra kompisar bestämde oss för att spela bordtennis då. Vi spelade i ungefär fyrtio minuter för att sedan ta en paus. Vi gick upp för att köpa något att dricka och kanske tjugo minuter senare så gick vi sedan ner igen till pingisbordet för att spela. Fast pingisbordet var upptaget, några andra killar som var lite äldre än oss kanske två eller tre år. De hade tagit pingisbordet.

Vi kollade på medan de spelade och efter 20 minuters spelande så bestämde de sig för att utmana oss till en pingismatch. Jag ville då utmana en av dem men ingen av dem ville för att jag var ”för bra” på pingis. De ville inte spela mot mig för att jag var en asiat och alldeles för bra. De spelade istället med mina kompisar medan jag satt och kollade på.

Dessa personer kände mig inte och eftersom man ser många asiater spela professionell bordtennis. Men det betyder inte att alla asiater är bra på bordtennis, De var väldigt fördomsfulla men jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte. Själv så blev jag inte alls chockad av detta men jag blev lite ledsen för att jag inte fick spela någon pingis.

Jag tycker inte man ska bli dömd för detta. Alltså det ska inte spela någon roll vilket ursprung man har, man ska få göra det man tycker om. I detta fall att spela pingis, man ska få spela pingis utan att bli dömd.