Dömd


hämta2

Det var den 31 december alltså nyårsafton. Jag skulle på min första nyårsfest och var lite smått nervös. Jag är inte den som brukar festa så det skulle bli en helt ny upplevelse för mig. Det var på ett nytt ställe i en helt annan del av stan med nytt folk, jag kände bara en sen innan. Innan festen som skulle vara på kvällen skulle vi på en förfest/middag på eftermiddagen.
Förfesten/middagen var jätte kul. Jag lärde känna massa nytt trevligt folk. Det blev ju en trygghet sen när vi skulle gå till festen att iallafall ha bekantat sig med några innan. Klockan började närma sig åtta och vi bestämde oss för åka till festen. Vi gick mot bussen, på busshållplatsen mötte vi flera andra personer som också skulle på samma fest. Bussen kom och vi gick på.
Nu kom situationen där jag kände mig dömd. Vi gick in och satte oss i bussen och de vi hade mött på busshållplatsen började prata med oss. Flera av de räckte fram öl till mig som om att det var självklart att jag drack bara för att jag skulle på fest. Där kände jag mig faktiskt dömd. De liksom tog det förgivet. Jag blev lite smått chockad men även lite arg. Jag vet inte riktigt var den arga känslan kom ifrån. Kanske för att jag fick en känsla av att de tyckte att de var så fräcka där min sin öl och bara in princip delade ut till alla.
Men jag sa ifrån, att jag inte dricker sådant. De blev lite förvånade men de accepterade det. Kvällen blev lyckade, det var en fantastisk nyårsafton och jag lärde känna många nya personer.