Dömd


alone-sad-tumblr-girl-wallpapers-1

Min berättelse handlar om hur jag blev dömd till en dålig tjej första året på gymnasiet. Jag har aldrig någonsin haft problem med att få vänner och alltid känt mig hemma. Dock för första gången så kände jag mig annorlunda i klassen jag hamnade i då vi inte hade något gemensamt. Istället för att umgås med mina klasskamrater hittade jag andra som jag mer passade in med. Detta umgänget kanske inte var det bästa men jag kände mig på ett sätt hemma. Jag visste att detta umgänget var stämplat till ”bad boys” men jag är en person som inte bryr mig om andras förflutna eller vad de håller på med utan är man snäll mot mig är jag snäll tillbaka.

Jag gick i en naturvetenskaplig linje där jag stack ut väldigt mycket eftersom jag är väldigt sprallig, busig och pratsam vilket ingen annan var. I den här klassen blev jag dömd för att vara busig, ha dåliga betyg, aldrig pluggade, drack varje helg, lyssnade aldrig, tog droger, rökte och var jobbig. Detta på grund utav min personlighet och mitt umgänge. Jag lyssnade alltid på vad lärarna sa, jag har aldrig tagit någon drog, jag har aldrig druckit, festade bara om det var min kompis födelsedag, jag hade högsta betyg i alla ämnen från grundskolan och pluggade hela tiden på min fritid.

Det konstiga var att även om jag pluggade 100% till ett prov så fick jag alltid ett F och mina inlämningar var knappt godkända. Det var inte längre bara mina klasskamrater som dömt mig utan också mina lärarna. De trodde att jag aldrig pluggade, inte engagera mig och att jag hatade skolan. När jag egentligen alltid pluggade, engagerade mig så mycket jag klarade av och jag älskade skolan. Lärarna engagerade sig aldrig i mig eller mitt arbete. Det gav inte någon feedback och de sa aldrig vad jag kan göra bättre till nästa gång då de inte trodde jag brydde mig. Detta sänkte mitt självförtroende och jag gick från att alltid vågat vara mig själv till någon som jag verkligen inte var.

Jag gick från att älska skolan till att hata den. Jag hatade gå in i klassrummet och jag hatade alla mina lärare, jag hade gett upp.. Detta pågick i ett år och tillslut bestämde jag mig för att byta skola och linje. Nu går jag i ettan igen på en samhällsinriktad linje i en ny skolan och jag trivs jättemycket! Att blivit dömd förstörde ett helt år för mig och sänkte både mitt självförtroende och mina mål i skolan. Dock fick jag vänner det året som jag kommer ha för resten av mitt liv. Jag har aldrig dömt någon sedan dess för jag vill aldrig att någon ska må så som jag mådde det året.