Dömd!


Delta-airlines

Att Bli Dömd

Människor dömer hela tiden. Vi dömer människor utan att tänka på det. Vi dömer de efter deras utseende, hur de beter sig och deras klädstil, vart de kommer ifrån. Jag blir säkert dömd hela tiden av människor jag inte känner pågrund utav hur jag beter mig och hur jag klär mig. Vi dömer människor omedvetet.Men man måste alltid tänka efter innan man dömer en person för personen du dömer kan vara den snällaste personen.

Det var så här att förra året så åkte jag till USA, för att träffa min morfar. Det var jag, min mamma och min lillasyster. Vi var i flygplatsen, allt gick bra tills vi skulle mellanlanda i Amsterdam. När vi skulle checka in vår biljett så var det en annan familj framför oss. Mannen frågade inga frågor och sa ha en underbar resa. När det var vår tur så stoppade mannen oss och började fråga frågor, som bla vad vi skulle göra där. Det kändes läskigt för jag inte visste vad jag skulle göra. Jag tänkte det var normalt han kanske inte bara frågade oss. När han var klar så lät han oss åka med flygplanen. Medans vi var i flygplanen så var all människor tvungna att skriva en lapp med deras information.Efter 9 timmars resa så kom vi till USA. Deras flyplats var så himla stort och det var många människor och poliser som var där. Det var många människor som köade för att hämta sina väskor. Innan man skulle hämta sina väskor så fick man träffa en man, mannen skulle kolla på din pass och stämpla den. Vi fick vänta minst 15 min för att komma fram till mannen. Brevid mannen stod en amerikansk polis. Jag såg att han kollade konstigt på oss. Den andra mannen frågade samma frågor, vad vi skulle göra här, hur länge ska vi vara här och vem vi skulle vi bo med. Han verkade arg och höjde sin ton. Jag visste inte ens vad jag skulle göra. Det kändes konstigt, de kändes som att de behandla oss på ett annorlunda sätt än de andra pågrund utav min religion, och pågrund utav min slöja. Jag såg att polisen ville ta oss till ett annat rum, han började prata engelska, med den andra mannen han sa bl.a ska vi ta med de in och prata med de, han andra mannen svarade att vi inte behöver följa med honom in till de andra rummet. Efter de så lät han oss gå. Efteråt så fick vi våra väskor och njöt av våra resa.
Tillbakavägen var inte ens så de var helt lugnt, de fråga oss inget. De var mycket snällare.

Jag kände mig kränkt och illa behandlad av hur de bara gav oss blickar och blev arga när vi kom och varför just oss av alla människor som var i flygplatsen. Sedan 9/11 har dom dömt muslimer extra mycket, men jag känner att de bara använder det som en ursäkt för även innan 9/11 så har de haft något emot muslimer. De drar alla över en kam, Han dömde oss bara för att vi bar slöja. Bara för det så trodde de att vi var terrorister. Jag säger inte bara att det är amerikaner som dömer muslimer de är också andra människor. Jag vill bara säga att det gör ont att bli dömd utan att personen känner dig.