Det suger fan att komma försent


Det-suger-fan-att-komma-försent

Klockan var 10:00. Gustav och Ivar gjorde en ansats till att få upp mig ur sängen. Jag förstod själv inte vad som höll på att hända men de ville verkligen att jag skulle vakna så jag fick väl göra dem till lags. Medan jag näst intill hoppade i kläderna så berättade de varför vi hade så bråttom. Första dagen i den nya skolan skulle bli ett helvete!

Det tar ungefär 30 minuter till från huset till skolan. 5 minuter att göra sig i ordning och borsta tänderna, ytterligare 5 minuter för att äta frukost. 5 minuter till för att komma till busshållplatsen, men på något sätt lyckades vi den morgonen med att klara den sträckan på bara 1 minut. Rushen var nog den snabbaste jag har gjort i hela mitt liv.

Bussen gick 10:11 istället för 10:10 som den brukade. Solen gassade på rejält när vi sprang upp bredvid bussen som redan var på väg. Svettpärlorna började redan leta sig fram i pannan. Jag bankade på bussen sådär som man gör i filmer. Något oväntat stannade bussen och fram kikade en mycket arg man. ”Well come along then I ain’t waiting forever” sa han.
Väl på bussen insåg vi hur sena vi skulle bli, det gjorde ingenting bättre heller att jag råkade sätta mig bredvid en av våra framtida lärare. Hon frågade om vi skulle till skolan, om vi hade varit här länge. Svaret kom nog som en chock för henne när hon insåg att det var våran första dag. Man kunde tro att hon skulle bryta ihop mitt på bussen, vad hade hon fått för elever nu. Detta stället var hur vrickat som helst, varför i helvete gick jag med på att åka hit? Inte nog med att de kör på fel sida vägen, här ska de nästan bryta ihop också för att man är lite sen…

Busstationen djupt ner i staden, vi var tvungna att springa uppför runt 1000 trappsteg! När vi tog sista steget upp insåg jag att svettpärlorna inte bara trängt igenom vid pannan. Alla tre såg förjävliga ut. För det första räcker INTE 5 minuter till att fixa sig, för det andra gassade solen mer än nödvändigt. Vi halvsprang in i samlingslokalen ledda av en gammal tant som efter 1000 trappsteg var betydligt snabbare än oss. Klockan visade tio i 11. Lärarna inne i salen hälsade inte ens på oss när vi kom in, de blängde på oss så mycket de bara kunde. Alla andra hade redan börjat på något test. En lärare kom fram och sa ”Who the F do you think you are, walking in to the class like you don’t care about anything?”. Jag svarade så lugnt jag kunde att du kan väl bara ge oss de där proven så att vi kan skriva och du kan gå och göra ”F’ing nothing”. Riktigt sådär bra lät det nog inte men det var så jag hade tänkt.

Det var då det hettade till rejält, Jag och de andra fick följa efter den lärare jag råkat förolämpa till ett separat rum. De berättade där för oss att om vi inte ändrade attityd och började komma i tid så skulle vi bli hemskickade. Jag var fan tvungen att be om ursäkt. Så lågt hade jag aldrig sjunkit förr. Sen slutade det med att vi blev indelade i olika grupper, ”So that you don’t make a mess” var deras anledning. Det suger fan att komma försent.