Det kan vara bra att bli dömd


Jag har blivit dömd och tyvärr även dömt andra en hel del i mitt liv. Det som jag tänker skriva om nu är när jag och min kompis blev dömda.

Jag gick i en väldigt liten skola så alla visste nästan allt om varandra och rykten spred snabbt. Jag och min kompis ville vara utstickande så vi gjorde mycket saker för att just vi skulle höras och synas. Vi visade upp hur roliga vi var vilket faktiskt ledde till att många skrattade åt oss men också mycket suckande ansikten. Vi älskade att få denna uppmärksamhet så vi fortsatte att överdriva allt.

I två klasser under oss så fick vi även en hel del nya vänner som vi umgicks med. Tyvärr slutade detta med att de började gilla oss mer än som en vän. Vi var inte vana vid detta så vi blev ju bara glada av att alla typ beundrade oss. Vi fortsatte att vara snälla tillbaks mot dem och till slut hade vi gått längre än vad vi önskade att vi gjort. För att på något sätt få slut på detta så skulle vi ”dissa” dem. Det jag ångrar idag var att vi inte skulle gjort de på samma taskiga sätt, för de här killarna tog de väldigt hårt.

På grund av allt detta så fick vi en del dömande blickar efter oss, det var då det dåliga samvetet började komma men vi försökte bara vara oss själva och glömma det vilket faktiskt fungerade eftersom alla andra glömde det också.

Jag förstår väldigt väl varför folk dömde mig och min kompis eftersom vi själva satte oss i den situationen och valde att provocera folk. Nu idag så ångrar både jag och min kompis oss väldigt mycket, det känns inte bra att ha sårat en annan människa så hårt på ett sånt sätt. I detta fall tycker jag det var bra att folk dömde mig för hur jag var, eftersom till slut så fick det mig förstå att det jag gjorde inte var okej.