Den nya tjejen


bajioö

Jag bor i en väldigt liten kommun där alla har koll på varandra och ett rykte sprider sig fortare än elden.

Jag minns att namnet Sara var på allas läppar och jag blev väldigt nyfiken, vem är den här Sara egentligen? Jag fick höra lite olika saker från mina vänner. ”Sara är jätte dryg” ”Sara håller på med alla killar” Hon umgicks även med tjejer som redan hade väldigt dåligt rykte och det gjorde även att jag bildade mig en väldigt negativ uppfattning om henne.

Under den perioden var jag väldigt kär i en kille som jag hade pratat med under en väldigt lång tid och vi brukade ses ibland på en ungdomsgård.
Så en helt vanlig kväll gick jag och mina kompisar dit och skulle träffa killen jag var kär i och hans kompis. Det första jag får se när jag kliver in genom dörren är han som sitter i en soffa med Sara och jag kan än idag minnas hur ilskan bubblade inom mig. Min kompis ord upprepade sig i mitt huvud: ”Sara håller på med alla killar”
Och så finner jag henne i en soffa med killen jag tyckte om. Då bestämde jag mig väldigt snabbt för att jag absolut inte tyckte om henne.

Så en dag vände det. Min kompis Frida som är manikyrist skulle göra naglar på Sara och ville gärna ha sällskap eftersom att hon inte heller hade så bra uppfattning om henne så jag satt med under dessa två timmarna. Och det var som ett slag i ansiktet, hon var verkligen inte så som jag hade trott. Jag var tvungen att säga det till henne och hon svarade: ”Jag är van vid att folk har fördomar om mig” och så skrattade hon.