”Bögen”


Några dagar in på första terminen i nian, jag och mina kompisar är taggade inför ett nytt läsår och eftersom det är sista året i högstadiet så är det lite roligare än våra tidigare år i skolan. Man märker hur mycket folk förändras över sommarlovet, lärarna har ett helt annat lärosätt, de nya eleverna på skolan som är livrädda för dig och även personer som man tror sig känna ändras också.

Här kommer jag, själv har jag alltid varit påverkad av vad andra tycker om mig och är inte särskilt stolt över det, t.ex. när mina kompisar tyckte något om en film som “Twilight” tyckte de genast “shit vilken bögfilm” medans jag tyckte den faktiskt var bra, men det fick jag tycka i hemlighet oftast. Det fanns en kille på skolan, han var bög, det hade han sagt själv. När mina kompisar såg kläderna han hade på sig så blev det genast “bögkläder” men jag hade i princip gått i likadana kläder som honom, så hade inte jag “bögkläder” utan jag hade “stil” och “snygga” kläder eftersom jag var med dem i gänget. Några veckor in på terminen så blev det mycket hysterik runt mig eftersom jag blev allt mer självsäker och det värsta var inte längre vad de andra tyckte om mig, jag hade många vänner men endast 3 “äkta” vänner nära mig som inte brydde sig om att jag gillade Twilight och Justin Bieber och som jag litade på. Så mer och mer slutade jag tycka som mina kompisar och stod istället för mina åsikter som när “gänget” sa att Justin Bieber var bög så tyckte inte jag samma och sa emot, jag föll inte för det så kallade grupptrycket längre och till min fördel så hade jag alltid mina tre “äkta” vänner som alltid stöttade mig i mina beslut även om de inte tyckte samma.

Efter en tid när jag hade börjat yttra mig som jag kände, det gav mig konsekvenser som jag inte hade räknat med. Eftersom jag hade långt hår i en tofs och klädde mig i likadana kläder som den så kallade “bögen” så blev jag enligt några personer tydligen automatiskt “bög” jag också. Såklart hade jag mina vänner som stöttade mig men det räckte inte långt när en hel skola har fördomar mot dig och har redan dömt dig till bög bara för att du har långt hår och kläder som du tycker är snygga, känslan av att varje dag behöva gå till skolan och höra “Här kommer bögen” och “vart är pojkvännen?” tär på en, man blir inte så sugen att gå till skolan varje dag när man vet vad som väntar en. Dock blev jag inte så värst förvånad över att de kallade mig bög, eftersom jag hade långt hår i tofs och de så kallade “bögkläderna” och jag var med mina tre “äkta” vänner eller tjejerna i klassen det var bara sådan jag är, jag kan inte hjälpa det. Efter att nästan ha fått gå hela nian och få saker mot mig som tryckte ner mig så började jag gå på en “svag lina” och det ända som höll kvar mig var mina “äkta” vänner, när det blev riktigt illa så fick mina 3 “äkta” vänner ihop mig med en tjej och jag som inte hade haft en flickvän på flera år blev genast sedd med andra ögon, alla som kallade mig bög blev helt häpnade när de såg mig med en tjej, det gick liksom inte ihop i deras värld dem var ju säkra på att jag var “bög” men att dem som kallade mig bög såg mig med andra ögon så gjorde även mina tjej-kompisar det också, några blev riktigt arga på mig och vägrade prata med mig eftersom jag var deras “bög-kompis” de hade alltså redan dömt mig till bög också.

Efter några veckor så kände jag och min tjej att det inte fungerade så det tog slut, och genast så var skolan på mig och tydligen så var jag ”bög” igen … Det förbryllar mig hur personer kan döma en person till något utan att ens veta om hen är det.