Barnläkaren


20140516_105203-1024x7681

En gång i när jag gick i trean så skulle jag luta mig emot en vägg i min skola men saken var så att det stod en brandsläckare där som någon hade dragit ut sprinten ur.

Så det som hände var att jag lyckas sätta handen på avtryckaren och det sprutar ut massor av skum på golvet.

Min lärare kom genast dit när det hade hänt och började skälla på mig och beskylla mig för att ha gjort det med flit. Hon fortsatte att läxa upp mig hela dagen även fast jag försökte förklara att det var en olycka. Det gick även ut över hela klassen eftersom att hon hade en lång föreläsning om hur farligt det skulle kunna bli om det började brinna nu när brandsläckaren inte var full längre m.m.

Jag kände mig oerhört oskyldigt anklagad.

Det var några av mina klasskompisar som försökte att försvara mig men läraren lystnad inte på dom heller. Hon var helt bestämd på att det var med flit jag hade sprutat med brandsläckaren.

När jag kom hem den dagen så berättade jag vad som hade hänt för mina föräldrar som trodde på mig och allt kändes bättre. Senare den kvällen så ringde läraren till mina föräldrar för att berätta vad jag hade gjort och blev rejält utskälld av min mamma för att hon inte hade lystnad på mig och bara tagit för givet vad som hade hänt.

Efter den händelsen så hängdes brandsläckaren upp på väggen och den fick även en sprint så att den inte skulle vara så lätt att råka spruta med.

Läraren nämnde aldrig händelsen igen men bad inte heller om ursäkt någon gång.

/Ramses