Bänkad


HJ-Laget

Vi människor bedömer ofta andra människor efter utseende, beteende eller prestationsförmåga. Självklart finns det många fler sätt att döma folk på, men de här tre tycker jag är de vanligaste sätten hur vi värderar andra människor. Jag själv har blivit dömd på grund av min prestationsförmåga. Att vara för dålig och vad det kan ledda till ska jag berätta om.
Den var en varm vår kväll, solen var just på väg att gå ner. Jag och mitt innebandylag hade precis kommit tillbaka till idrottshallen efter en uppvärmningspromenad. Det var sista den matchen i slutspelet, en vinst här och vi var garanterade att åka upp till Falun för sedan spela SM-finalerna. Laget var i fysik toppform och stämningen var sådär bra som den bara kan bli. Själv hade jag för bara två veckor sedan aldrig trott att jag skulle få spela med 96ornas första lag, därför var jag extra nervös innan matchen. Tränarna gick igenom laguppställningen, som förväntat var jag med i tredje och sista femman, spelade egentligen ingen roll eftersom jag ändå skulle få vara med och delta i matchen. Uppvärmning kändes riktigt bra men när väl matchen drog igång var det som laget inte riktigt var med och underskattningen som hade varit innan i omklädningsrummet försvann direkt. Efter fem minuter hade motståndarna gjort sitt första mål. Nu låg vi på efterkälken och var tvungna att jobba i uppförsbacke, 1-0 stod sig perioden ut. Andra perioden började lika dåligt som första, de fick en 3-0 ledning under loppet av tio minuter. En period var bara femton minuter, vilket var väldigt tur för oss, annars hade det trillat in både 4 och 5-0. Sista perioden kvar och inget i speluppställnings såg ut att ändras, men precis när jag satte mig på stolen i båset sa tränaren:
– Du kommer få sitta ett tag nu, vi går ner på folk.
Det var bara jag, jag från ”andra laget” som blev bänkad. Trodde självklart att jag skulle få komma in och spela eftersom han hade sagt ”ett tag”. Där satt jag hela perioden, i femton minuter och såg hur mitt lag bli utspelade. När slutsignalen ringde var resultatet 5-0 och hela truppen visste att det inte skulle bli någon resa upp till Falun. Jag var arg, sur och framförallt ledsen för att jag inte fått komma in på planen i tredje perioden. De andra spelarna hade inte varit bra, jag hade kunnat gjort det mycket bättre.

Idag spelar jag som ordinarie i det bästa laget. Jag är med i första femman och har samma tränare som bänkade mig för två sedan. Det spelar ingen roll vilken match vi spelar jag är alltid med.
För någon månad sedan tackade jag min tränare för att han bänkade mig den där matchen. Det gjorde att jag kämpade hårt för att ta en plats i laget och för nästa gång vara säker att han inte bänkar mig.