Att döma


images-11

Under nästan alla år jag gått i skolan så har jag gått i samma skola som en tjej, som till en början jag inte hade en aning om vem det var. Men ju äldre vi blev och desto mer folk pratade om varandra, desto mer fick jag höra om denna tjej.
När vi började i åttonde klass och rykten började bli vanligare bland oss, så hörde jag en del rykten om denna tjej men jag kände henne inte det minsta. Vi gick fortfarande i samma skola och vi sågs varje dag.
Eftersom att jag hört en massa om denna tjej ifrån mina kompisar så dömde jag henne utifrån det jag hört, utan att jag kände henne eller någonsin pratat med henne.
Vi konfirmerade oss i samma konfirmations grupp och spenderade hel del tid tillsammans sommaren innan vi började i 9an. Men vi pratade inte ens då, jag tänkte fortfarande på allt jag hade hört om henne och hade inget intresse utav att lära känna henne på grund utav allt jag hört.
Det var inte så att jag gick runt och tänkte på saker jag hört om henne men jag dömde henne ändå utifrån det.
Efter vi konfermerat oss så skulle alla på en skidresa till Norge den 8 februari 2012. Jag minns detta datumet och resan så väl för att det var då allt förändrades.
Det var första gången i mitt liv jag åkte skidor och visste ingenting om hur man gjorde. Första dagen i backen så åker jag lite för mig själv för att lära mig i lugn och ro. Tjejen som jag då dömde var med på resan och hon kom med sina två kompisar för att fråga mig hur det gick. Jag tyckte då att jag började lära mig och skulle visa dom att jag kunde åka lite grann. Det första jag gör är att ramla, jag ställer mig upp och ramlar igen, och igen. Detta tycker jag är jätte pinsamt och skäms som bara den. Vi skulle åka skidor i 4 dagar, men andra dagen så blir jag magsjuk så jag kan inte åka med, jag ligger bara hemma i stugan och mår jätte dåligt.
Den sista natten innan vi ska åka hem så sitter jag med mina två kompisar i dem tre tjejernas rum och pratar. Efter några timmar så börjar jag prata med tjejen jag dömt hela tiden och vi pratar jätte mycket. Våra kompisar går ut ifrån rummet men vi stannar kvar och pratar. Kvällen slutar med att jag får massage utav henne och vi somnar hand i hand jämte varandra. När vi kommer hem så börjar vi smsa och prata, vi bestämmer för att vi ska träffas. Tre månader senare så blir vi tillsammans. Tjejen heter Ebba Rosén och är min flickvän sedan 1,5 år sedan.

Jag dömde Ebba efter vad jag hört från andra personer utan att jag ens kände henne. Detta är något jag ångrar väldigt mycket men jag lärde mig verkligen något efter det här.
Samma sak var det också för Ebba. Hon dömde mig ut efter vad hon hade hört om mig. Vi båda har lärt oss något efter detta och är lika chokade över att vi blev tillsammans. Ingenting som vi hade kunnat tänka oss för 2 år sedan.