Att bli oskyldigt dömd


Tårar

Allt började när jag hade avklarat halva året av sjunde klass. Jag var då kompis med en tjej som har ett påmålat, falskt ansikte. Hon heter Mia. Mia har brunt långt hår med gyllene bruna ögon. Det började en ny tjej i vår klass som heter Karin. Hon var en osminkad tjej som inte brydde sig vad andra tyckte om henne. Hon är en härlig tjej som har sin egen klädstil. Istället för att se ut som alla andra tjejer och ha den ”perfekta klädstilen” för att passa in.
Både jag och Mia gillade Karin väldigt mycket som person. Vi blev hennes nya vänner i klassen. Mias beteende mot mig förändrades väldigt mycket. Hon började ge mig elaka blickar och försökte ute sluta mig ifrån gruppen genom att hålla mig bort från Karin.
Detta pågick i flera månader tills vi började i åttonde klass. Plötsligt lämnade Karin Mia och var med mig istället. Hon berättade för mig att Mia hade snackat massa skit snack om mig bakom ryggen. Mia tog tillfällena när jag inte var i närheten och började snacka skit snack om mig. Det gjorde att Karin såg igenom hennes riktiga ja. Hon insåg väldigt snabbt att allt Mia hade berättat om mig var inte över huvud taget sant.
Varför kunde inte vi alla tre vara tillsammans? Vad hade Mia emot mig bara så där plötsligt?
Jag fick en ny kompis som heter Carla. Vi blev väldigt bra vänner med varandra. När jag hade fått en ny vän ville självklart Mia också ha hennes som vän.
Carla har blont, ljust hår med smaragd gröna ögon. Vi båda blev hennes vän. Några månader senare blev Carla och Mia osams. Jag var med Carla som en stöttande vän och var där för henne när hon behövde mig. Jag frågade Carla ärligt om Mia hade snackat skit om mig när hon umgicks med henne. Hon nickade tydligt. Jag berättade för henne vad Mia hade gjort mot mig. Några veckor senare blev de sams igen. Carla berättade allt för Mia sen vad jag hade sagt om henne.
Mia började skickade meddelande på Facebook att jag är så himla elak och att jag snackar skit bakom hennes rygg. När jag berättade sanningen hur elak hon är mot mig.
Karin blev sjuk i flera veckor. Det gjorde att jag blev ensam i skolan. Jag gick till gran klassens elever och umgicks med dem. Mia hade hittat en annan tjej i klassen som hon var med i stället. Mia gav mig elaka blickar för att psyka mig och att få mig att må dåligt varje dag.
Jag slutade att svara på Mias Facebook meddelande och det gjorde att hon kom fram till mig en dag.
Mia frågade varför jag inte svara på hennes meddelande och varför jag är så himla ”elak” mot henne. Jag vägrade svara henne. Jag blev väldigt chokad och fick en känsla av att jag fick en klump i magen. Jag var en väldigt blyg tjej som var den snälla fina tjejen som är snäll mot alla. Jag vågade inte stå upp mot henne och säga det rakt i ansiktet till henne. Efter denna konversation skulle vi ha Nationella prov. Vi stod utanför klassrummet och väntade på att vår lärare som skulle komma med proven.
Mia samlade upp alla tjejer i klassen utanför salen och bildade en ring. Hon berättade om vår konversation och bombade med massa skit snack om mig. Hon visste att jag hörde henne och hon ville att jag skulle höra det.
Jag stod där ensam i ett hörn och försökte att hålla inne tårarna. Jag åkte hem samma dag efter jag hade gjort provet och grät jag hemma i min säng.
Karin kom tillbaka till skolan igen efter ett par antal veckor. Jag berättade allt för henne om vad Mia hade gjort mot mig. Karin stod vid min sida mot Mia.
Mia hade tagit in våra mentorer i det hela och hon påstod att hon mådde så himla dåligt och att jag snackade skit bakom hennes rygg. Att jag var så himla elak mot henne.
Vi löste aldrig problemet mellan mig och Mia. Jag kände att det aldrig var en idé att lösa det. För vi hade bara några antal veckor kvar tills vi slutade nian.
När jag ser Mia i dag ser hon inte lycklig ut alls. Varje gång har hon den sura minnen och blicken i ögonen. Vi går inte på samma skola.
Carla och jag är inte vänner med varandra längre. Karin är min allra bästa vän! Hon stod upp mot Mia och var vid min sida hela tiden tills veckornas slut.

Dessa namn är inte personernas riktiga namn i verkligheten.

Bild källa:
https://www.google.se/search?q=t%C3%A5rar&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jUWFUvi4NaiO4wSJqIGADQ&ved=0CEYQsAQ&biw=1366&bih=642#facrc=_&imgdii=_&imgrc=yj2iD8LR-aFSQM%3A%3B6icXqr