Att bli dömt


images

Det var en härlig sommar morgon, solen skiner fåglarna flyger och blommorna doftar. Jag vakna upp och var jätte glad för att skolan hade stängt, nu är det dags för sommar lov. Jag och mina kompisar hade bestämt att åka till stan för att kolla på sommar kläder, shorts, t-shirt och kanske ett par sommar skor. Vi skulle träffas klockan 13:00 i centrum, alla vi borde nära varandra det därför vi skulle åka bussen tillsammans. Jag vaknade vid 11:30 gick direkt in i duschen och duschade, borstade tänderna och fixade mig snyggt för att det alltid snygga tjejer i stan och man vill ju se snygg ut. När jag var klar från duschen så hade min mamma fixad min favorit frukost, jag åt och sen gick jag in i rummet för att ta på mig kläder det var jätte varmt ute så jag hade på mig jeans-shorts, vit t-shirt, korta converse skor och mina svarta solglasögon.
Vi träffades och tog bussen mot Angered centrum där skulle vi byta till spårvagnen mot stan. På väg till stan träffade vi biljettkontrollanter de kom in i spårvagnen och började fråga efter biljett men vi var fyra personer som inte hade biljett så vi va tvungen att hoppa av vagnen för annars skulle vi få böter på 1800 kr. vi väntade 10 minuter på den andra vagnen mot stan. När vi gick in i vagnen som vi skulle ta var det jätte många människor där. Vi träffade några tjejer i vagnen och började prata med de, tjejerna ville att vi skulle åka med de och bada men vi hade redan planer och sa till de att vi kan träffas senare på kvällen eller nästa dag.
Nu var vi framme i stan det var jätte människor där tydligen var det inte bara vi som skulle handla kläder. vi gick in först i Stadium för att kolla på skor de brukar ha jätte snygga skor, när vi kom in ditt kollade vi på vanliga skor men automatisk så kollar vi också på fotboll skor även om vi inte ska köpa. Efter det så gick vi in på Jack and Jones och kollade lite men det var jätte svårt att hitta kläder som vi ville ha. Efter cirka en o halv timma hittade jag ett par sommar skor, men vi var inte klara vi gick till en Kebbab ställe för att äta och villa efter som det var så varmt så orkade vi inte mer men vi gav aldrig upp. Efter vi hade ätit Kebbab köpte vi glass och satt ute och kollade på de snygga brudarna gå förbi.
Vi gick tillbaka till femman inne i stan och fortsatte handla, några av mina kompisar ville kolla på tv-spel medans jag och en till ville kolla på jeans-shorts så vi delade upp oss och bestämde att vi skulle träffas om halv timme. Jag och en till gick in i en jätte dyr affär inne i stan där hade de jeans-shorts men de kostade mycket. Jag var jätte trött för vi hade vandrat rund i affärerna länge så jag brydde mig inte om priset. Vid ingången fanns det en jätte stor vakt med solglasögon och svarta kläder han såg jätte allvarlig ut. När vi gick in i affären för att kolla och provade på kläder kom vakten efter oss men vi la inte märke till det utan vi fortsatte med det vi höll på med.
Det började känns konstig för att var vi än gick så var vakten bakom oss och affären var jätte stor så jag sa till min kompis att kolla bak vakten följer efter oss och så sa han nej då varför skulle han göra det. Jag sa till honom okej jag ska bevisa det för dig kom vi går till där skorna är och se om han kommer efter, vi gjorde det och plötsligt kom vakten efter och lotsades att han kollar på skorna och jag sa till min kompis tror du mig nu. Jag sa till honom att det känns som att han kollar om vi ska tjuva, vi gick fram till vakten och sa till honom du kan sluta följa efter oss nu eller vi ska inte tjuvar och han svarade jag gör bara mitt jobb, och så sa jag gör du så när alla kommer in eller är det bara för att vi är blattar jag fråga honom varför han inte följe de svenskarna där bort han vägrade att svara.
Det blev lite tjafs för att vi tyckte att han vakten dömde oss som tjuvar, en av personalen kom fram till oss och frågade vad som hände och vi berättade att vakten följde efter oss som om vi vore tjuvar. Personalen bad om ursäkt och berättade att några unga blattar hade tjuvat från den affären det därför vakten följde efter oss. Jag sa till personalen att det är fel att göra så jag menar bara för några dumma ungdomar gjorde det betyder det inte att vi alla andra gör det också, hon bad om ursäkt och gav oss rabatt på den jeans-shorts vi skulle köpa. Vi gick sen träffade de andra och berättade om allt som hade hänt och de ville att vi skulle anmäla det men jag sa att det inte behövdes. Jag kände mig dömt och kränk men jag skulle inte se till att det som hände förstör min sommarlov.