Att bli dömd


 

Att bli dömd:

De värsta av allt är att bli anklagad för nått man inte gjort, som sagt dömd. Så mycket man än svär eller erkänner tror ingen på dig och tror på rykten som går.

Jag minns när jag gick i åttan då brukade jag alltid umgås med en kille, han var den närmaste till mig som en storebror och min barndomsvän. De va inte första gången jag umgicks med honom, jag har umgåtts med honom sen vi börja i ettan. Vi brukade alltid vara med varandra i klassen, skolan, ute i gården, eller så äter vi i pizzerian när det inte var god mat i skolan. En dag kommer jag och han in till skolan runt 11 tiden efter att vi varit i pizzerian så ser vi 3 tjejer som inte vi känner så bra springa fram till oss, dom var helt andfådda och chockade över nått, jag och han visste inte vad som pågick. Vi var propp mätta och glada, så säger en av de 3 tjejerna som kom fram till oss ”är de sant de vi hört från folket?” jag och han frågade vad som pågick, så sa en av tjejerna att någon hade gått efter oss och såg oss gå in i en toa på ICA tillsammans och var där i ca 1 timma. Man trodde att vi kanske hade tagit saker från affären. Vi blev helt tysta några sekunder sen började vi skratta högt och springa runt för vi trodde de var ett skämt, så vig gick där ifrån. Efter att vi gick upp i trappan mot klassen började alla kolla på oss och viska med varandra, vi visste att de inte var sant så vi sket i all snackande, men efter att så många som kom fram till oss och frågade om det var sant blev vi lite arga och gick till vår klassföreståndare och berätta vad som hänt hon blev besviken och sa att hon skulle ta hand om de.
Dagen efter kom hon fram till oss och sa att hon hade möte med alla lärare i skolan och berättade vad som hade hänt och hur vi blev dömda för nått vi inte gjort och bestämde att varje lärare skulle prata med deras klass om vad som hänt och vem som skapade rykten så skulle dom komma fram till oss och be om ursäkt.
De pågick i dagar att folk snackade om oss och ingen kom fram till oss och bad om ursäkt, men efter en vecka kom en tjej fram och berättade att de var hennes kompis som skapade ryktet och inte ville be om ursäkt eller erkänna att de var hon, så jag och min kompis bestämde att vi skulle gå prata med henne om varför hon skapade rykten. Så vi såg henne i lunchrasten och gick fram till henne och fråga varför hon sagt så om hos, hon bara nekade och nekade, min kompis blev arg på henne och ville slå henne men hon var en tjej så de skulle vara fel att en kille slår en tjej, men hon blev rädd efter all hotande hon fick av honom och då svarade hon ”ja men jag såg er”. Hon nekade och fortsatte att ljuga för att inte andra skulle misstänka henne att hon har felet. Men efter de trodde folk på oss och att de inte var rätt vad de hört. De va fel av henne att skapa rykten bara för att få folk och komma fram till henne och veta allt och att hon neka och fortsatte och säga att hon hade rätt, och de var fel av min kompis som hotade henne men vi blev dömda för nått som inte vi gjort och aldrig skulle göra.