Anklagad för stöld


Various_euro_coins

Sommaren år 2010 var jag på en fest med mina vänner. Jag och en tjejkompis gick iväg en bit för att prata och när vi börjar närma oss en stig vid skogen ser jag att min barndomsvän som är några år äldre, står i skogen med sin moped och gör någonting, vi ser inte vad han gör för något men vi såg att han stod där med någon mer. Vi hälsar på långt avstånd men vi bestämmer oss för att gå tillbaka direkt. Dagen efter får jag ett samtal från honom (barndomsvännen). Han bara gapar på mig i telefon och påstår att jag har tagit hans lock med cider, och jag som inte förstod någonting undrade vad han pratade om och jag sa att jag inte hade tagit någonting. Han fortsatte att gapa och sa ’’DU SÅG JU IGÅR NÄR JAG STOD OCH GÖMDE DET I SKOGEN!’’. Jag sa till honom att jag inte ens hade sett att han hade gömt något där och jag sa att jag lovade att jag inte hade tagit någonting från honom, jag blev ju också upprörd och faktiskt riktigt förbannad över att han anklagade mig för någonting som jag vet jag inte har gjort. Samtalet pågick i några minuter, sedan lade han på luren.

Det hände flera gånger att jag träffade på honom när jag var ute och gick o.s.v. En dag när jag var ute och promenerade med en tjejkompis så kommer han på sin moppe i full fart mot mig och tvärnitar precis framför mina fötter och säger att jag ska betala för det jag tog. Även om jag visste att jag inte hade tagit någonting så blev jag ju ändå rädd, han var ju äldre än mig och lät hotfull. Jag sa att jag inte skulle betala honom en krona eftersom att jag inte hade tagit någonting från honom, då sa han att han skulle gå till min pappa och berätta vad som hade hänt och försöka få pengar av honom. ’’men gör det då’’ sa jag och gick vidare ledsen och faktiskt lite rädd.

Några dagar senare ringer killen till min pappa och berättar allting, och han skulle låta så himla trevlig mot min pappa. Pappa bad han att komma hem till oss så att pappa kunde prata med honom lite mer. Pappa frågade mig flera gånger innan han skulle komma om jag verkligen var säker på att jag inte hade tagit det, och det var jag, säker alltså. Killen kom hem till oss och pappa stod och pratade med honom, pappa förklarade för honom att jag inte hade tagit det och att han inte kan döma någon för någonting de inte har gjort. Efter många om och men så bestämmer sig pappa för att betala killen för att få ett stopp på allt tjöt och ’’hot’’ som han ger mig. Jag blev så j*vla frustrerad när pappa gav han pengarna för då visste han att han kunde fortsätta få pengar på det viset. Jag blev så frustrerad, arg, ledsen, och förbannad över att han hade ’’vunnit’’. Det gjorde mig även väldigt ledsen att det var min barndomsvän som gjorde såhär mot mig.